2014. március 11., kedd

Agnieszka RADWANSKA - Alize CORNET
(WTA Indian Wells)    Március 11.   23:30


tipp: Radwanska -1,5 set
odds: 1,78
office: pinnacle sport

A legnagyobb nevekkel már nem kell számolni a női mezőnyben. Serena Williams el sem indult, Azarenka és Sharapova korai elvérzése után a közvetlen elit számára itt a lehetőség, hogy egy igen rangos torna győzelmet zsebelhessen be Indian Wellsben, ezen várományosok közé tartozik Agnieszka Radwanska is.

Szülinapi partival melegített 

Jót tett a hét eleji felhőtlen szülinapi buli Radwanskával. A lengyelül beszélő tenisz közösség nagy bulit rittyentett a 25. születésnapját ünneplő Agnieszkának, akire olyan jó hatással volt az ünneplés, hogy az  utóbbi hetek harmatosabb teljesítménye után ismét saját játékát pályára víve, megszokott fegyvereivel készítette ki ellenfeleit.

Kedvez a borítás a lengyelnek 

Az első körben Heather Watson ellen még ízlelgette a körülményeket, ám amit Annika Beckkel művelt, no azt nevezik macska-egér párharcnak. A pálya borítása sokkal lassabb, mint mondjuk a dubaié volt, ahol a nagy ütőnek számító Pennetta könnyű szerrel ütötte le a pályáról a lengyel lányt. Itt a védekező teniszből könnyedén át tud pillanatok alatt menni támadásba Radwanska, élményszámba mentek a "beülős" védekező ütései, melyek kontrából rendre pontot értek. A variálós, oldalváltásos játékának is rendkívül kedvez ez a megszokottnál lassabb kemény borítás. Egyszerűen nem volt esélye a németnek ezzel a mindent visszapakoló, lapátoló tenisszel, így ajándékozhatott Radwanska egy szép kis biciklit 6:0,6:0 formájában a germánnak. 
   

Küzdelmes továbblépések 

Az ellenfél Alizé Cornet kétségtelen rendkívül nagyot fejlődött. Tavaly a budapesti Grand Prixen élőben láthattam, mikor sírva ballagott le a Hlavackova ellen elvesztett két szettes meccs után, ahhoz képest fejben sokat lépett előre, bár így is megmaradtak a szokásos hibák utáni hisztijei. A dubai Serena elleni győzelme is mutatja, hogy sikerült  minőségben előrelépnie (igaz ott nagyban Serena gyengélkedés okozta a meglepetést), ám az igazán nagy áttörés várat még magára. A dubai Serena verés után a másik Williams felmosatta vele a padlót a döntőben. Indian Wellsben Soler Espinosa és Suarez Navarro ellen is nagy küzdelemben került tovább, utóbbi meccsen a végére a spanyol a nyerő ütéseit hibákra cserélte ennek is köszönhető a továbbjutás. Az igazán fontos, vérre menő ütközeteket, eddig nem sikerült TOP10 -es ellenféllel szemben megnyernie. Kérdés az első két körös küzdelmek után, mennyire fitten bírja állni a sarat a gall leányzó.

Eddig makulátlan a mérleg

Mindeddig három alkalommal találkoztak, rendre a lengyel örülhetett, legutóbb év elején a Hopman Kupa keretein belül találkoztak, ahol nincs jobb szó elbohóckodta a két szettes győzelmét Radwanska. Vgül a félig meddig buliként felfogott meccset azért behúzta döntő szett 6:2 -re. A sajátos, ütemváltásos, védekezős stílus ismét kifizetődő lehet Cornet ellen. Cornet ütőereje nem vetekszik egy Pennettával, Radwanska sokkal jobban kezeli a játékosabb ellenfeleket. Nem tudott hibázni az előző meccsén Radwanska, s ha ezt a formáját áttudja lendíteni a továbbiakra, akkor akár révbe érhet. Én ma az egyértelmű stílusából adódó dominanciát várom, s ahogyan eddig is, most is egyértelmű két szettes továbblépését vizionálnám. 
7:5,6:3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése