2014. március 30., vasárnap

Marco CECCHINATO - Roberto CARBALLES BAENA
(ITF Santa Margherita Di Pula)   Március 30.   10:00




tipp: Cecchinato
odds: 1,50
office: bet365


A csodaszép Szardínián hetek óta rendeznek különböző női és férfi ITF tornákat. Ezen a héten is sor került egy turnéra Santa margherita Di Pula városában, ahol a helyiek örömére ismételten hazai versenyzőnek drukkolhatnak a fináléban.

Kellemetlen, variálós játékstílus

A magasra nőtt Marco Cecchinato a tavalyi évben kezdte tehetségét eredményekre is váltani. Nemcsak ITF tornákat nyert meg, de Challenger kategóriákban is jelezte, hogy igen is képes rangos eseményeken is tudása legjavával előhuzakodni. A san marinói tornát Volandri ellen nyerte, de Nagyszebenben is fináléig került. Idén mivel a salakos szezon igazán még nem tudott beindulni csupán ITF versenyeken próbálkozott, salakos viszonylatban. Sikerült egyből robbantani, a múlt heti rendezvényt rendkívüli magabiztosság mellett húzta be. Adottságait remekül használja, magasságát az adogatásoknál tudja kamatoztatni, de meglepően fürge játékos is méretéhez képest, s a variálásoktól, a hálóhoz való felmeneteltől sem fél. 

 Nem képes az "I' -re tenni a pontot a spanyol

A döntőben ellenfele a nagy munkás, rakkolós fiatal spanyol Carballes Baena lesz, aki nem tudott még kitörni ITF szintekről, pedig mondhatni két éve együtt haladt Carreno-Bustával, aki ugye már rendre magasabb szinteken tud bizonyítani. Érdekes, hogy rendre az utolsó küszöböt nem tudja átlépni az ibériai. Több fináléban is jeleskedett, idén mindkét ITF fináléját elbukta, pedig Majchrzak és Eriksson ellen is favoritként kezelték az irodák. Ahogyan Cecchinato, úgy ő sem keveredett különösebben megterhelő megoldás elé a hét folyamán, most azonban a múlt heti megállítójával hozta össze a sors a fináléban.

Olasz földön nem lesz ellenszere a spanyolnak 

Egymás ellen kétszer szerepeltek 2011 -ben a spanyol győzött még, de nagy áttörése az olasznak ezután következett csak be, ami után igazán érett teniszt tudott a talján salakra vinni. Ennek eredménye a múlt heti viszonylag könnyed két szettes elődöntős sikere Carballes felett 6:3,6:4. Nagyon leegyszerűsítve a múlt heti döntőben az osztrák Novak volt az ellenfele, de mivel ezen a héten korán elvérzett a sógor versenyző, így most Carballessel nem az elődöntőben, hanem a fináléban érheti össze erejét. 
Úgy vélem a taljánnak agresszívabb stílusára most sem lesz ellenszere a sokat futó spanyolnak és hazai környezetben képes lesz ma is felőrölni egy-egy breakkel ellenfelét. Újból hazai tornagyőzelmet várhatunk Szardínia déli csücskében.
6:4,6:1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése