2014. március 21., péntek

Ante PAVIC - Yoshihito NISHIOKA
(ATP Challenger Rimouski)   Március 21.   20:00



tipp. Pavic 2-0 -ra nyer
odds: 1,80
office: paddypower

Szép lassan csordogál a kanadai challenger torna is, olyannyira, hogy a fiúk a pénteki napon már az elődöntőkért harcolnak.

Ante Pavic a téli fedett pályás szezonban is bizonyította, ha komolyan veszi a teniszt, s kellő motivációval tudja "hergelni" magát, akkor rendre kiváló teniszt tud kivinni a pályára. Ezt a jó formát a február közepi marseillei tornáról sikerült átmenteni. A Reynolds és a Gadomski elleni ütközete során is rendkívül magabiztos adogatójátékokat hozott, nagy adogatások mellett, fogadójátékban is rendre meglepte az ellenfeleit, mindkét riválisa ellen háromszor tudott breakelni, az amerikai break labdáig sem jutott ellene, míg a lengyel két egy azon gameben megesett break labdáját is könnyű szerrel hárította.

Pavic számára a fedett viszonyok, kemény borítás kombinációt nyugodtan nevezhetjük igazi hazai pályának, a gyors játékának kedveznek a körülmények, s ezzel a héten is remekül élt, szettveszteség és különösebb gond nélkül jutott a negyeddöntőig.

Ahol az előző kettőnél hátrább rangsorolt, feltörekvő fiatal japán tehetséggel találkozik, aki az utóbbi időben a számára kedvezőbb salakos felületen, ITF keretek között ütögetett, egy tornagyőzelmet és két finálés szereplést begyűjtve. Bár tavaly kemény pályán is jó arányt produkált, de jóval gyengébb riválisokkal szemben. Az ITF szint feletti, kemény ütőkkel szemben még kecés a jellegzetes salakos vagy nevezzük játékosabb tenisze. Tavaly három jelentősebb kemény borításos tornán indult. Miamiban De Bakker egy biciklit osztott neki 6:0,6:0 formájában, a novemberi yokohamai CH versenyen Herbert 6:3,6:2 -vel intézte el és az az követő toyotai viadalon a 400 -on túli dél-koreai ellenfele is két szettben ütötte el a továbbjutástól. Idén március elején Kyotóban Bachinger is két breakelt szettben tette helyre.

Ezen a héten kisebb szerencséje volt, a TOP 1200 -on kívüli hazai Juneau ellen hozta a papírformát, míg honfitársa Moriya ellen egy igen hektikus, gyenge színvonalú, össze-vissza csapkodós meccsen 6:1,0:6,6:3 -al került tovább.

Az eddigi ellenfelekhez képest jóval nagyobb ütőerővel bír a horvát Pavic, úgy vélem ez az a szint, ami még magas a tehetséges japánnak, s ahogyan Bachinger vagy tavaly Herbert is elbánt vele, azt hozni fogja Pavic is. Maximális koncentráció mellett, a héten mutatott magabiztos szerva játékokat "terítve" két breakelt, biztos szettben várom az európai fél továbbkerülését.
7:5,2:6,6:3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése