2014. március 16., vasárnap

Roger FEDERER - Novak DJOKOVIC 
(ATP Indian Wells)   Március 16.   22:00



tipp: Federer +3,5 game
odds: 1,74
office: pinnacle sport

Egy évtizede egyértelmű uralkodója volt a férfi tenisznek Federer. Azóta olyan kincsek nőttek ki a földből, mint Nadal és Djokovic, akik sorozatosan megkeserítették a "király" életét. Oda jutottunk az elmúlt két évben, hogy többször is eltemettük/eltemették Federert mondván már megöregedett, de lám rendre rácáfol a kétkedőkre. Elég csak a két évvel ezelőtti wimbledoni sikerét említeni vagy a közelmúltból a dubai Djokovic verését az elődöntőben, mely tornát meg is nyerte végül. Láthatóan felszabadultan, súly nélkül teniszezik Roger, élvezi a teniszt, s immáron lélektani előnnyel is pályára léphet végre a Djoko elleni ütközetre, mivel legutóbb nyerni tudott ellene.

Djokovic kissé nehézkesen evickélt el a fináléig, engem nagyon meglepett a Alejandro Gonzalez elleni hullámvölgye, az első szett alapján azon sem csodálkozhattunk volna, ha 6:1,6:0 -val ment volna tusolni, erre föl érthetetlenül visszaengedte a kolumbiait a meccsbe. Cilic ellen is óriásit szenvedett, s a horvát szétesése repítette tovább. A tegnapi Isner elleni szétesés még nagyobb kérdőjel! Kétszer is adogathatott a második szettel, s egy fogadóként jóval gyengébb Isner ellen képes volt kétszer betlizni, s újabb döntő szettre kényszerülni.

A formákat tekintve Federer sokkal könnyedebb teniszt mutatott, Djoker erőlködött, szenvedett, kérdés a fináléra mennyit fordul a világ. Szerintem nem nagyot, így egy újabb végletekig kiélezett mérkőzést várok, inkább Federer dominálásával. A dubai finálé ott maradhatott Nole fejében, ahol első szett nyerésről kapott nagy pofont hosszú idő után Federertől. Federer ma is harapni fog, megérezte a vérszagot, ha ki is kapna azt óriási csatában tenné meg, így 3,5 gammel megtámasztva svájcit biztosabbnak érzem.
6:3,3:6,6:7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése