2014. március 14., péntek

Simona HALEP - Agnieszka RADWANSKA
(WTA Indian Wells)   Március 15.   02:30



tipp: Halep
odds: 1,80
office: pinnacle sport


Elérkeztünk az indian wellsi végjátékhoz, a lányok már az elődöntőben gyepálhatják egymást. A második elődöntőben két nagy ütő párharcát láthatják majd a friss Australian Open győztes Li és Pennetta között, ám az igazi csemegét a Halep - Radwanska párosítás hordozhatja magában, ahol technikás, hosszabb labdamenetekben gazdagabb, színesebb összecsapást vihetnek ki a lányok a nagyérdemű elé.

A védekező tenisz királynője 

Radwanska kisebb formaingadozás után Kaliforniában összeszedte magát. A Beck elleni mérkőzésen, ahol egyetlen gamet sem engedélyezett az ellenfélnek fantasztikus játékot tett le az asztalra, a védekező tenisz összes szépségét megjelenítette a rövidre nyúló második meccsén. A viszonylag - kemény pályás viszonylatban mindenképpen - lassabb borítás is kedvez a játékának. Cornet és Jankovic ellen sem brillírozott ugyan, több érthetetlen breaket is ajándékozott az ellenfelének, ám összességében mindig kitudott jönni szorult helyzetéből, melyet főként strapabíró képességének köszönhet, valamint annak, hogy védekezésből ismételten számtalanszor tudott egyből támadó teniszre váltani.

A célegyenesbe érve nem hibázik 

Az ellenfél a tavalyi évben magát végleg az élteniszbe lövő Halep lesz, aki nem ismer kegyelmet, ellentmondást nem tűrően, egy fikarcnyi megilletődöttség nélkül, az ellenfelek nevével nem foglalkozva tör a csúcs felé. Az év végén a szófiai Tournament of Champions tornán aratott címével tette az "I" -re a pontot, de annak előtte is egyenletesen haladt, ha elődöntőben vagy döntőben szerepelt, akkor már nem ismert kegyelmet 13 ilyen magasságban "megtett" fellépéséből 12 -t ! nyert meg, egyedül Serena Williams ellen bukta el a római elődöntős küldetését. Idén folytatódik a tendencia.

Fordult a kocka

Az eddigi közös történetük eddig 3-2 -es Radwanska előnyről számol be, ám a tendencia a román előrelépését is tanúsítja. Legutóbbi két randevújukat már megnyerte a román lány. Pontosan egy hónapja a dohai elődöntőben találkoztak egy valamivel gyorsabb felületen, ahol a szoros 7:5 -tel megnyert szett után fokozatosan felőrölte Radwanskát maximális koncentráltságával Halep. Bár a borítás kétségtelen lassabb, ezen esetben nem beszélhetünk Radwanska részéről előnyről, mert pont Halep az a teniszező, aki még talán nála is komplettebb játékos, aki szintén a védekezés mesterének nevezhető, sőt előnye, hogy agresszivitásban Radwanska fölött jár, s több alkalommal is előtudja húzni a lengyel által is alkalmazott "hihetetlen" szögű pályáról letoló pörgetéseket is.

A bevállalós, akaratos tenisz finálét érhet 

Ezen a héten is rendkívül akaratos és ami fontos eredményes teniszt vitt ki a pályára a legújabb román trónkövetelő, aki nem fél semmilyen nagy lehetőségtől, eddig rendre élt az élet adta lehetőségekkel, fejben rendkívül erős játékos. Radwanska tudta játéka színvonalát emelni, ám kérdés a saját stílusa elegendő lesz e Halep ellen. Egy sokat hibázó Jankovic és Cornet ellen ez természetesen elég, ám egy csúcsformába kerülő, a lehetőségtől feldobott Halep ellen véleményem szerint kevés lesz. A színesebb, bevállalósabb játék döntőt érhet, a sokak által már GS döntőbe - megjegyzem joggal várt - Halep számára.
3:6,4:6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése