2014. március 27., csütörtök

Alexandr DOLGOPOLOV - Tomas BERDYCH
(ATP Miami)   Március 27.   20:00


tipp: Berdych
odds: 1,41
office: pinnacle sport

Az egyik elődöntő párosítása már ismert, a mai napon a múlt heti meglepetés, nagy menetelő Dolgopolov és az elődöntők rutinos résztvevője a cseh Berdych találkozik.
Fantasztikus múlt hete volt az ukrán játékosnak, minden sült amihez hozzáért, sajátos stílusával őrületbe kergette az ellenfeleit, erről főleg az olasz Fognini tudna beszélni, aki számára már igaz mumussá nőtte ki magát Dolgopolov. Federer ellen az első szett végén azonban hirtelen megijedt a lehetőségtől, s onnan mintha elvágták volna. Itt Miamiban sem azt az egyenletes játékot nyújtja, jóval inkább kellett "mankóként" az ellenfél támogatására várnia, hibák formájában. Lajovic ellen indokolatlanul szenvedett, láthatóan nem érezte jól magát a pályán, s egy hengerlésnek tűnő 6:0 -as nyertes szett után sem tudta egyértelműsíteni az alapvető tudásbeli különbséget, végül Lajovic gyengébb mentális felkészültsége segített.
A friss Australian Open bajnokával szemben ezután a gyér játék után joggal várták a teniszkedvelők, hogy Wawrinka leütheti a pályáról Dolgot, ám amit a svájci a pályára vitt azt nagyon rossz volt nézni. Csak ténfergett a pályán, láthatóan nem érezte komfortosan magát a helvét, Dolgonak csak köszönnie kellett a tálcán kínált lehetőséget. Jelzés érétű, hogy egy igen gyenge színvonalú mérkőzésen így is "belekényszerítette" magát egy döntő szettbe, pedig egy jó formát mutató ukránnak ezt a "hervadt" Wawrinkát két szettben kellett volna vernie.
Tomas Berdychen a sor, hogy az ürülő tankkal és energiával futó ukránnak lezárja a miami szereplését.
Berdych a dubai döntő után Indian Wellsben még nem tudott kellően hangolódni, Miamiban azonban ismét a tökéletesen koncentrált, kemény játékát láthattuk, amivel leütötte ellenfeleit a pályáról. Legyen szó játékosabb (Sousa) vagy nagy adogató játékosról (Isner).
Eddig négyszer találkoztak mindegyik alkalommal a cseh diadalmaskodott, s látva a jelenlegi felfelé ívelő formáját valamint Dolgopolov visszaeső játékát, azt mondom számomra nagy meglepetés lenne, ha egy hé után ismételt elődöntős szereplést érne el az ukrán. Berdych győzelmét várom.
4:6,6:7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése