2014. március 7., péntek

Saketh MYNENI - Sanam SINGH

(ITF Bhimavaram)   Március 8.   10:30

tipp: Singh

odds: 1,83

office: bet365


Az év végi zsongás után sem maradt tenisz nélkül a világ második legnépesebb országa. Indiában ezen a héten is versenyt rendeznek Bhimavaram városában, ahol a 32 -es főtáblán mindössze hat külföldi indult, így nem csoda, hogy a finálét két hazai színeket képviselő vívhatja.


Honfitársakkal szemben remekül megy 


Sanam Singh két éve robbant be a tágabban vett ATP ranglistákon. Előtte az Egyesült Államokban tanult és a virginiai egyetem csapatát erősítette játékával. Számos ITF -es tornát nyert meg, főleg hazájában. Korábban az ifjúsági ranglistákon a TOP5 -be is bekerült!Tavaly kissé visszaesett, ám idén újra elindult felfelé. A chennai CH versenyen negyeddöntőig ment, a kolkatai és az újdelhi versenyen döntő szettben kapott ki Cox illetve Marchenko ellen. A hazai versenyeken azonban most is megy a szekér, ha indiai hazafival kerül szembe Singh, akkor nincs megállás, nincs ok arra, hogy megijedjen, idén hatból hat honfiát győzött le. A hazai mezőnyből mindenkit "elkapott már" ( az indiai ranglistán jelenleg második Bhambirt is kétszer) egyedül Dev Varmant nem, de ellene még nem is mérkőzhetett. A bhimvarami elődöntőben az Olimpián a már említett Dev Varman mellett a narancs és zöld színeket képviselő Vardhan -t is meglepően könnyedén tette félre az útból 6:3,6:3 -as eredménnyel, egyértelmű fölénnyel, 23 ponttal többet szerezvén!

Egy szinttel lejjebb


A 3. kiemelt ellenfele az első helyen jegyzett Saketh Myneni lesz, aki szintén ITF finálékkal jelentkezett a tavalyi évben, az idén még nem volt lehetősége kiugrót alkotni. Valamivel nehézkesebb volt az útja, hiszen a 2000 -en kívüli Jayaprakash ellen szettet is vesztett, ezt leszámítva nála sem volt gubanc a folytatást illetően. Kettejük között az a különbség, hogy Singh képes a TOP100 elithez közel tartozó játékosokat is megszorongatni, elkapni, Myneni azonban ezen az akadályon még nem tudott átugrani. Hiba van jelenleg előrébb a ranglistán ellenfelének összeszedettebb tenisszel rendelkezik.

Gyors játékra törekednek


Két, eredményeket tekintve egymáshoz közel álló indiai tehetség találkozik, ám Singh a nehéz helyzeteket, a kiélezett állásokat jobban kezeli, nem egyszer volt példa arra is reménytelen helyzetből visszaküzdve magát nyerte meg a találkozóját. Mindketten erőteljes teniszre törekednek, gyors pontokkal szeretnék befejezni a labdameneteket. A hosszabb meccseket azonban határozottan jobban bírja Singh, s a már említett mentális tényezők is őt segítik a szoros végjátékban. Mindezt az eddigi egyetlen meccsük is alátámasztja, két éve 6:4,4:6,7:5 -re.

Jól ismerik egymást 


Nincs takargatnivalójuk egymás előtt, jól ismerik egymást, olyannyira, hogy a páros küzdelmeket egymás oldalán végig menetelve a pénteki napon meg is nyerték első kiemelthez méltóan.

A mentális rendezettség dönthet


A döntőben is hasonlóan kiélezett meccsre számítok, ahol sokat jelenthet a mentális frissesség, ebben pedig Sanamot jobbnak tartom. Indiában Dev Varman mögött nagy a tolongás, a két játékos joggal került a fináléba, s joggal pályázhat egy év végi szebb ranglistás helyezésben. Most a győztes megteheti a lépést efelé, aki véleményem szerint a gondolatait jobban rendező és egyenletesebb Singh lesz. 
4:6,6:3,6:1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése