2014. március 5., szerda

Stephane ROBERT - Bobby REYNOLDS
(ATP Indian Wells)   Március 5.   23:00




tipp: Robert
odds: 1,62
office: paddypower

Indian Wellsben, a selejtező második fordulójában két harmincon túljáró teniszező mérkőzik meg egymással. Az egyiken nem látszik a kor, újra belelendült a játékba, ám az amerikai fél mintha kissé más mederbe került volna az utóbbi évben. 

Magasabb szintre tudott kapcsolni 


Stephane Robert újra feltámadt a poraiból. A bohókás francia, aki az Australian Openen, nagyot menetelt, s amellett, hogy Murrayt is megnevettette a skóttól szettet is sikerült elvennie. Az idei évben rendkívül egyenletesen teljesít, ha kikap azt minőségi ellenfelek ellen teszi, Acapulcóban is csupán a TOP20 -ba tartozó Andersonnal szemben kellett fejet hajtania. Az első körös bemutatkozása Giron ellen magabiztosra sikeredett, mind adogatóként - mindössze egy break lehetőséget kellett hárítania - mind fogadóként maximálisan kihasználta lehetőségeit.


Csak poroszkál  a pályán

 

A másik fél az amerikai Reynolds, aki az ősz óta egyre jobban visszaesik. A fellépéseinek száma is csökkent, s bár nála testsúly problémák nem tapasztalhatóak (nem úgy, mint tegnapi Wittennél) mégis nagyon öregurasan poroszkál a pályán. A téli CH meccseken csak idő kérdése volt, hogy mikor breakelik. Nagyon gyenge riválisokkal szemben is rendre  szenvedett, Memphisben két helyezetlent tudott sima két szettben kiiktatni. A Kosakowski elleni morelosi két szettes kínlódása is előrevetítette, hogy Indian Wellsben sem várható szép eredmény tőle, de az itteni első körös kvalis meccsén a 2000. helyen kívülre eső Thompson elleni 7:6,7:6 -os tovább evickélés még mélyebb gondokat rejthet magában.


Alapvető formbeli különbség

 

Egymás ellen már a három évvel ezelőtti AUS Openen találkoztak, akkor is sima francia siker született (6:4,6:1), most a formákat tekintve, nem csodálkoznék egy hasonlóan sima mérkőzésen sem. Robert sokszínűbb játékra képes, Reynolds pedig csak szenved, s a legnagyobb baj nem az ellenfél, hanem az, hogy elsőre a saját maga árnyékát kellene átugornia. Robert is járt már hasonló cipőben, de neki sikerült ezen a hullámvölgyön túllépnie. Most Reynolds éli nehéz napjait, ki fog ő is mászni ebből a gödörből, de ahhoz időnek kell eltelnie. A jelenlegi szituációt nézve a két szettes sikerben is bőven van érték, de én a biztosabb szimpla sikert vésem be a szelvényemre.
7:5,6:7,6:2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése