2014. március 22., szombat

Maria SHARAPOVA - Lucie SAFAROVA
(WTA Miami)   Március 22.   16:00

tipp: Safarova +4,5 game
odds: 2,05
office: pinnacle sport

Maria Sharapova osztrák edzőjével újra csúcsközelbe ért, de amióta véget ért a Thomas Hogstedtel a közös együttműködés, azóta csak keresi önmagát. A Jimmy Connorsos egy meccses kisiklás után Sven Groeneveldel sem sikerült a korábban már kitaposott ösvényre lépnie Mariának.

Az Australian Openen Cibulkova állította meg Sharapovát, a párizsi fedett pályás versenyen Pavlyuchenkova szetthátrányból szó szerint leütötte a pályáról, múlt héten pedig Giorgi ellen szenvedett Masha, ahol kénye-kedvére vette el az agresszív kis olasz az orosz adogatásait.

Sharapova nem találja a megfelelő ritmust, a legnagyobb baj, hogy nem meri elvállalni az ütéseket, ezért a megszokottól több hibát vét, s ez alapjaiban rengeti meg a játékát. Az első fordulóban a feltörekvő kis japán futógép, Nara Kurumi ellen is - a két szettben megnyert mérkőzés ellenére - elvesztette az adogatását egy-egy alkalommal mindkét felvonásban.

Egy igazán akaratos, támadni is tudó, különösen agresszív játékossal most is meggyűlhet a baja Mariának, mint az megtörtént a múlt héten is Giorgival szemben. Márpedig Safarovát ebből a fából faragták, jó napjain a legjobbakkal is felveszi a versenyt, s képes leütni az ellenfeleit a pályáról.

A cseh formája biztató, Indian Wellsben egy óriási döntő szettes csatában maradt csak alul az elődöntős Haleppel szemben, s itt az első körben két szettes továbbjutással hangolt Kingel szemben.

Eddigi meccseik rendre szoros összecsapásokat hoztak, legutóbb tavaly salakon döntő szettbe torkollott a mérkőzésük. Látva Sharapova gyengébb, tapogatózó játékát azt mondom a jelenlegi Safarova alaposan megkeserítheti majd a harmadik fordulóban a dolgát, Sharapovának mindenképpen javulnia kell az elmlt hetekhez képest, ha nem akar újra leforrázottan távozni a pályáról.
6:4,6:7,6:2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése