2014. március 5., szerda

Alexis MUSIALEK - Sadio DOUMBIA
(ITF Toulouse)   Március 5.   13:30



tipp: Doumbia 2-0 -ra nyer
odds: 2,00
office: bet365

ITF szinteken sem áll meg az élet. A számos francia torna közül, ezen a héten Toulouse környékén rendeznek tornát, ahol teret kapnak a tehetségek, hogy kibontakoztathassák tudásukat. A főtábla a 32 -es mezőnyéből 26 gall fiú indult harcba, az egyik legnagyobb gyémántnak a félvér, feltörekvő Doumbia számít.
 A tanulmányai miatt nem bontakozott ki eddig
A tavalyi évben kezdte komolyabban venni a játékot az afrikai ősökkel rendelkező Doumbia, aki tanulmányai miatt nem tudta kibontakoztatni tenisz tudását. A georgiai egyetemen tanult, tavaly visszahelyezte székhelyét az öreg kontinensre, s lám amint több időt fordíthatott kedvenc sportjára, az eredmények sem maradtak el. Szinte a semmiből érkezett s máris sikereket ért el. Tavaly is csupán három ITF -es, kemény borításos tornán indult de mindegyiken elérte az elődöntős eredményt.
Idén sem rekedt meg a fejlődés, 13 fellépése után 11/3 -as mérleggel áll, olyan "bejáratott" ellenfeleket is sikerült megverni, mint a CH szinten már sokat bizonyított Gerard Granollers vagy Lopez-Perez.

Hazai környezetben
A toulouse-i torna most extra motivációval bír Doumbia esetében, hiszen jelenlegi lakhelyén rendezik a tornát, így aztán ténylegesen otthonosan érezheti majd magát a versenyen. Nagyon erős játékosról van szó a felépítést tekintve, de ami még nagyobb kincs, hogy az éles helyzeteket (persze ITF szinten) jól tudja kezelni.

Musialek irtózik a "bezártságtól"


Ellenfele a kemény borításon jól haladó honfitárs Musialek lesz, aki azonban teremben nem érzi túl jól magát, nem erőlteti a fedett pályás fellépéseit. Múlt évben, ősszel sikerült elcsípnem egy CH selejtezős meccsét, ahol a madagaszkári Rakotondramanga két szettben kapta el, ezen a meccsen is látszott, hogy nem az ő műfaja a "bezártság", az esetleges break előnyeit is könnyű szerrel herdálta el.

A nagyobb motiváció könnyedebb győzelmet ígér


Kettejük meccsén egy lendületben lévő, domináns Doumbiát várok, aki hazai környezetben folytathatja a jó szériáját. Musialek túl van egy februári sikeresen megvívott thaiföldi túrán kérdés mennyire tud felpörögni erre a hétre, pláne a számára nem kedvelt kemény pályán. Nálam tiszta sor Doumbia sikere, energikusabb, lüktetőbb teniszt játszik, ha nyer 90% -ban viszonylag sima két szettel teszi meg a hengerlését. Ma is hasonlót forgatókönyvet várok.
5:7,5:7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése