2014. március 28., péntek

​Adrian UNGUR - Andreas HAIDER-MAURER
(ATP Challenger Barranquilla)   Március 28.   22:00

tipp: Ungur +1,5 set
odds: 1,44
office: paddypower

A sorozatos kemény pályás tornák után közeledik a salakos főszezon. A héten egy szemcsés borításon vívandó challenger tornán is próbálhatnak hangolódni a játékosok a kolumbiai Barranquillában.

Hullámzó játék 

A mezőnyben több Challenger Touron bejáratott névvel is találkozhatunk, ám azt látni lehetett többeknél alapos csiszolásra szorul a játék, úgymond idény eleji formában ütögettek. Ilyen az osztrákok langaléta játékosa Haider-Maurer is, aki ugyan elevickélt a negyeddöntőig, ám azt igen labilis tenisszel érte el. A sógor játékos egyszerűen nem tudja állandósítani formáját, nagy ütőnek számít salakos viszonylatban, ám agyban sokszor "elszáll", elgurul a gyógyszere, ezek a mentális kihagyások okozzák a hullámokat a játékában, nem véletlen, hogy mindkét meccsén megszenvedett, s ezt főleg önmagának köszönhette. Az első körben a kvalis Eysseric ellen az első szettet úgy sikerült behúznia, hogy nem kevesebb, mint négyszer breakelték! szerencséjére a francia ellenfele még labilisabb adogatójátékokat "terített. A második mérkőzésén a dominikai Hernandez ellen a szétszórtsága már szett vesztést jelentett, ám újból sikerült a végére összeszednie magát.

Sikerült kellően bemelegedni 

Adrian Ungur játéka is salakra termett, sokat dolgozó, fonákkal is operálni bíró játékos, aki a román Davis Cup csapat alapemberének számít Hanescu és Copil mellett is. Felkészülését, challenger touros  "elhivatottságát" a tavalyi sau pauloi CH Tour Finalon való részvétele is jelzi. Ungurnak rendre nehezen sikerül belejönnie a ritmusba, ám a múlt heti panamai tornán nyert két meccse után, Baranquillába már kellő meccsel a kezében, edzett állapotban érkezett, s a Capdeville illetve a Veic elleni két 6:1 -es szettet magában foglaló mérkőzésen a középső szettet leszámítva döntő fölénnyel sikerült nyernie. Megállapítható, hogy ezen két mérkőzésen elérte a számára a sikerességhez elengedhetetlenül szükséges "hőfokot".

A tisztább fej dönthet 

Kettejük közös története két mérkőzést jegyez fel. Igaz, hogy mindkétszer az osztrák örülhetett, ám rendre döntő szettekbe torkollott az összecsapásuk 2011 -ben Caltanisettában, 2012 -ben Brassóban. Ungurt valamivel színesebb, változatos teniszt mutató játékosnak tartják, Haider-Maurernél az erő, az agresszivitás viszi inkább a prímet. Látva kettejük e heti teljesítményét, megállapítható a csúcsforma még várat magára, s mindegyiküknél tapasztalhatóak kihagyások, de az osztrák részéről nagyobb "kicsapongásokat" láthattam. Ungur képes volt nagy nyomás alá helyezni ellenfeleit, míg Haider-Maurer ilyen fajta fölényt csak egy-egy gamekre tudott magával hozni. Ma sem várhatunk egyértelmű találkozót, a valamivel összekapottabb állapotban lévő Ungur egy szettes zsákmányolása azonban a hektikus osztrák játéka mellett nagyon kínálja magát. Döntő szettes mérkőzést várok, ahol a végjátékban jobban összpontosító fél kerülhet majd tovább.
6:3,6:2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése