2014. április 1., kedd

Riccardo GHEDIN - Renzo OLIVO
(ATP Challenger Le Gosier)   Április 1.   19:00



tipp: Ghedin
odds: 2,00
office: unibet

A tegnapi napon Guadeloupe szigetén a párost előtérbe helyező játékos meccsét emeltem ki. Most egy olyan mérkőzést választottam, ahol egy fiatal dél-amerikai salak specialista veselkedik neki a kemény pályás kalandnak.

Olasz világjáró

A nagy utazó hírében álló, olasz Riccardo Ghedin, legyen szó kisebb-nagyobb sikerekről vagy kudarcokról, rendre neki veselkedik, s járja tovább a világot. A magasra nőtt talján fiú számára mindegy, hogy kemény vagy salakos tornáról van szó, kemény alapvonal ütésire támaszkodva próbálja minél tovább húzni az aktuális "történeteit" hol kisebb, hol nagyobb sikerrel.
Mégis, ha egy borítást kellene megnevezni, akkor a nyitott térben zajló, kemény borítást nevezné meg, ahol még jobban tudja érvényesíteni nagy adogatásait. A tavalyi évben több ITF torna elődöntőjében illetve döntőjében szerepelt, az idei évben csak részsikereket ért el.

Gyengus kemény pályás előélet 

Ellenfelel a jóval előrébb sorolt, ám ranglistás pontjait kizárólag salakon összegyűjtő argentin tehetség Renzo Olivo lesz. A kis gaucho az elmúlt két évben tőrt előre ITF szintről átlépve a Challenger mezőnyben is bizonyított. Erőteljes, pörgetős ütésekkel operál, mindez salakon rendkívül megállja a helyét, ám nem véletlen, hogy kemény borításon nagyon ritkán teszi "tiszteletét" Olivo. Idén még nem lépett pályára "szilárdabb" felületeken, tavaly mind három jelenését két szettekben bukta el Campozano, Olivetti és Mertl ellenében, a füves, wimbledoni selejtezős kiruccanásának pedig a veterán Olivier Rochus vetett véget ugyancsak két felvonásban.

 A borítás jelenti a különbséget

Úgymond próba szerencse alapon tehát megint neki veselkedik a dél-amerikai, ám nem sok jót ígér, hogy ellenfele éppen ezen a borításon érzi a legjobban magát, s nagy adogatásai, kemény alapvonalütései is nagy nehézségeket okozhatnak egy inkább salakra termett ellenfélnek. Véleményem szerint az olaszhoz jobban "passzoló" borításból adódó különbségek döntik majd el az első forduló találkozót, egy szorosabb és egy könnyedebb felvonás során. Olivo részérő a térségben való időzésre jó lesz a torna (ezután következnek a salakos tornák a kontinensen), de többre nem.
4:6,4:6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése