2014. április 16., szerda

Alessio DI MAURO - Luis MARTINEZ
(ATP Challenger San Luis Potosi)   Április 16.    19:00


tipp: Di Mauro
odds: 1,61
office: William Hill


Mexikóban zsinórban harmadjára kerül sor a 2009 -es megszakítás óta a san luis potosi Chellenger tornára. A monte carloi torna valamint az egy időben a kontinensen zajló sarasotai, sau pauloi és santiagoi turné árnyékában kevésbé "izmos" mezőny gyűlt össze, ám így is van miért izgulni.

Címvédőként érkezett 


Az olaszok egyik nagy veteránja Alessio Di Mauro a tavalyi évben óriási menetelésbe fogott, s emlékezetes tornagyőzelmet aratott Mexikóban. A 37. életévéhez közelítő Di Mauro későn érő típus, az igazán nagy sikerek elkerülték, ám tavaly képes volt mozgósítani a tartalékjait és sikerült egy óriásit robbantania. ITF szinteken korábban is elérte a megszokottnak mondható sikereket, de 2013 -ban megszerzett itteni Challenger sikerével tette fel a koronát a teljesítményére mikor zsinórban 8 mérkőzést megnyerve nyerte el a végsőnek járó trófeát.

Kellő motiváció szabadult fel


A címvédés nagy álomnak tűnt előzetesen, ám látva a kiemelési listát és teljesítve az első kört már Di Mauro sem csupán reménykedik, bőven tehet azért, hogy akár egy duplázós bajnokként emlékezzenek rá a helyi szervezők. Az év kezdet döcögősre sikeredett, kemény pályán az olasz teniszének komoly esélye nem is lehet, de két future tornás ITF meccse sem szolgálta kellően a felkészülést. A címvédő szerep azonban kellő motivációt mozgósíthatott a taljánban, aki azt az amerikai ellenfelét, Meistert verte két breakelt szettben, akitől februárban, kemény borításon még sima 6:2,6:1 -es verést nyelt be.

Kemény pályára kalibrálták 


A mai ellenfél a Meisternél valamivel nagyobb salakos kultúrával bíró venezuelai Martinez lesz, aki azonban az elmúlt években szintén "kemény" fronton próbálkozott az esetek nagy részében. Játéka az erőteljes, agresszív teniszt preferálja, ám ezzel a felfogással az alapvetően salakos taktikával fellépőkkel szemben rendre alul marad. Az első körben a TOP1000 -en kívülre süllyedő, gyengus ausztrál ellenfelét könnyed 6:4,6:4 -el ütötte ki, de egy ízig-vérig a rutint magába szívó, címvédésre készülő salakspecialista ellen jóval többet kellene előhúzni a cilinderből.

 

A nagyobb akarat továbbjutással kecsegtet


Nincs jó formában a venezuelai, amit a márciusi Hocevar elleni értékmérő mérkőzése is bizonyít, akkor 6:2,6:1 -es vereséget szenvedett a szenvedő brazil riválisától. Ellenben az olaszt kellően feldobta a hangulat valamint, hogy címvédőként "egészséges" célokat tűzhet ki maga elé. Úgy vélem a nagyobb tapasztalat és a nagyobb akarás újabb győzelmet hozhat. Di Mauro továbbhaladhat a címvédés most még eléggé rögösnek tűnő ösvényén.
6:0,6:0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése