2014. április 25., péntek

Nick KYRGIOS - Alex KUZNETSOV
(ATP Challenger Savannah)   Április 26.   02:00



tipp: Kyrgios
odds: 1,50
office: interwetten


Az ausztrál tenisz tele van csiszolatlan gyémántokkal, melyek idővel, egy kis tapasztalat, rutin megszerzésével ragyoghatnak, csilloghatnak majd az ATP rendezvényein. Ilyen Nick Kyrgios is.

 

Nick Kyrgiost és Thanakis Kokkinakis is nemrég ismerhették meg a tenisz kedvelői. Az Ausztrál Openen mindketten megmutatták a bennük rejlő tehetséget. Kyrgios tavaly is ért el eredményeket főleg ITF szinten és kemény borításon, salakon azért nem bontakozhatott még ki igazán, mert a tenisz ezen szegmensében nem is próbálkozott. A sarasotai Challenger viadal magabiztos elhódításával bizonyította szemcsés borításon is képes az erőteljes, agresszív stílusát ráerőltetni az ellenfelekre. Hihetetlen erő dolgozik benne, s a hirtelen csukló ráfordításai is élményszámban mennek.
Az említett sarasotai viadalt egy szett elvesztésével tudta begyűjteni, s ott is a Kosakowski elleni ütközetet, vesztett első szett után tudta megfordítani. Rendkívül erős mentálisan is, képes hergelni magát a fontos pillanatokban, többször hangosan felkiáltva magának: "more concentrations". A tie-breakes szettjeit egyaránt hozta, s a fáradtság egy picinyke jelét sem lehet észrevenni nála, csak a jelképes egy-egy vesztett pontok utáni nyers arckifejezéseket. A héten a szintén említett nagy tehetség honfitárs Kokkinakist és Nishiokát is nagyon könnyedén intézte el. 
A mai ellenfél a nagyobb rutinnal rendelkező, CH szinten bejáratott amerikai Alex Kuznetsov lesz. Kuznetsov is kemény pályán jeleskedik inkább, ám a tavalyi sarasotai diadala ugyanúgy emlékezetesre sikeredett, mint múlt héten Kyrgiosé. A tavalyi jobb periódusa a múlté, sokkal szenvedősebb, munkásabb teniszre volt szüksége, nyikorgott a gépezete. Houstonban és címvédőként Sarasotában is döntő szettben kapott ki Ginepritől illetve Ramire-Hidalgotól. Az itteni Dadamo elleni küszködése is látványosra sikeredett, s csak az ellenfél visszaesésének köszönhette a továbblépését, mely után Kinget végre sikeredett két könnyedebb szettben elintéznie. Ezek ellenére is tartom sokkal gyengébb formát mutat az amerikai, döcögős játékával nem sokáig jut.
Nick Kyrgios látványos játéka tényleg élményszámba megy. Hihetetlen szögeket képes bejátszani az ausztrál, végig nyomja, amíg a csövön kifér, mindez eddig a salakos mutatóiban is megmutatkozik, idén hétből hetet húzott be és nagyon úgy néz ki a Kyrgios exszpressz nem akar lassítani. Kuznetsov ilyen intenzitással pörgő riválissal nem találkozott a hetekben. Már az is nehézséget fog okozni, hogy felvegye az utazósebességét az ausszinak, jelenleg nincs olyan fegyvere mellyel felvehetné a versenyt a fiatal kirobbanó formát mutató Kyrgiosszal.
6:3,6:2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése