2014. április 22., kedd

Dudi SELA - Victor HANESCU
(ATP Bucharest)   Április 22.   14:00

tipp: Hanescu 2-0 -ra nyer
odds: 1,70
office: betsson


Az esőzések és a selejtezők tegnapi teljes lezárulásával ma már a kedvenc hazai tenisz spílerek is salakra lépnek Bukarestben. Nem hozhatnak szégyent magukra!

Évek óta az első számú játékosuknak tekinthetik a románok Hanescu -t. Pedig z utóbbi években olyan tehetségek "nőttek ki a földből", mint Ungur, Copil, de jelenlegi 84. helyével is "number one" keleti szomszédunknál, megingathatatlan a pozíciója.
Az elmúlt években több kihagyás, sérülés is gátolta a nagyra nőtt Victort. Bár Dohában az év elején elkapta Joao Sousa után Verdascót is, a fonalat nem igazán kapta el. A két héttel ezelőtti casablancai tornán azonban már érződött, hogy közelít formájához, s láthattuk, hogy miért is a salak a kedvenc borítása. Kevin Anderson két szettes kiiktatása remek produkció volt, a kifejezetten salak specialistának nevezhető Del Bonis elleni meghajlás belefért a marokkói összprodukcióba.
Hazai pályán a fővárosban nem szabad betlizni. Bárki is legyen az ellenfél, ám most még fortuna is kegyes volt sorsolásnál Hanescuhoz, hiszen a salakot zsigerből utáló izraeli gyors pályákat előnyben részesítő Dudi Sela lesz a nyitókörös riválisa.
A tavalyi évben is mindössze egyszer lépett pályára szemcsésen, akkor egy hollandiai CH versenyen két szettes vereséget mért rá a hétvégén éppen Fucsovics Marci által vert Boy Westerhof. A Davis Cup keretei idén lehetőséget biztosítottak Sela számára, hogy jóval hamarabb ízelítőt nyerhessen a salakos "örömökből". A szlovénok elleni ütközetek is megmutatták Dudi jobban jár, ha a szilárdabb borításoknál marad. Az alapvetően salakra született Blaz Rola három breakelt szettben verte Selát, az izraelinek egyszerűen nem füllik a fogához a változó ritmusú, lassúból, gyorsba átmenő alapjáték. Bár Zemlja ellen a második meccsét behúzta, ám az tudni kell Grega Zemljáról, hogy nagyon hosszú kihagyások után, betegséggel küszködve próbált segíteni a szlovén csapaton (megjegyzem Zemlja nagyon messze van önmagától, hétfőn is kapott Zhangtól egy 1:6,1:6 -ot a shenzeni CH tornán.)
Mindent összegezve egy salakra termett, s azon is remek adogatásokat prezentáló román Hanescu egyértelmű favorit, pláne hazai pályán. Sela "kötelező" jelleggel próbálkozik a Roland Garros közeledtével, de játéka nagyon kevés ezen a felületen, ha éppen egy ellenkezőleg salak kedvelővel akad össze. Véleményem szerint Hanescu érvényesíti nagyobb salakos tapasztalatait és a hazai pálya előnyeit, mindez egy két szettes román továbbjutást ígér számomra.
3:6,4:6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése