2014. április 11., péntek

Agnieszka RADWANSKA - Yvonne MEUSBURGER
(WTA Katowice)   Április 11.   14:00



tipp: 18,5 game alatt
odds: 1,58
office: pinnacle sport


A tegnapi nap nem a vártaknak megfelelő örömteniszt hozta lengyel részről. Küszködősebb, nehézkesebb mérkőzésen került tovább a helyi nagy kedvenc Radwanska, ám a közönség így is hálás volt értékelte a harci szellemet, s óriási tapssal jutalmazta a világranglista harmadikot.

 

 Küszködés után felszabadult játék várható


Agnieszka Radwanska két szettes továbbjutásai természetesnek tetszenek, ám a viszonylag sima eredmények eltakarják az átlagosnál több hibát, nehézkesebb játékot. A lengyel lány több tornán is mutatott már nehézkesebb rajtot, ez a két verejtékkel teli továbbjutás azonban túllendítheti a nehézségeken, s ha a közönség újra teljes mellszélességgel áll ki mellette, szurkol érte, akkor a harmadik körre megtalálhatja az ütemet, rátalálhat kedvenc játékstílusára, ahol az ellenfél csak futkos, mint pók a falon.

A sztárok ellen nem megy 


A következő ellenfél alkalmas "alany" lehet a játék megtalálására. Az osztrák "takarítónő" Yvonne Meusburger korábban szinte csak salakon jeleskedett, játéka a szemcsés borításon eredményes a viszonylag lassabb felületen is képes gyorsítani a játékot, kellemetlen ellenfél. A tavaly nyári budapesti és bad gasteini torna döntők után olyannyira kedvet kapott, hogy két kínai kemény pályás tornán is elődöntőbe került. A lendület azonban megtört és idén helyreállt a rend. Megfigyelhető  az osztrák nem tudja leküzdeni a nagy nevekkel szembeni lámpalázát, ha TOP20 -as ellenfélbe botlik, akkor rendre a könnyed vereség, a fejhajtás maradt osztályrészül számára. Idén négy ilyen szinten mozgó riválissal került szembe, sorrendben Azarenka 1:6,0:6, Pennetta 1:6,3:6, Jankovic 3:6,1:6, Cibulkova 1:6,2:6 mért rá megsemmisítő verést.

A szint emelést nem tudja kezelni a sógor


Bár akadozó az elithez tartozó Radwanska játéka is, az előző két mérkőzés nehézségein átlendülve, azt várom, hogy Radwanska végre egy könnyed továbbjutással szórakoztatja majd a szülőföldje lakóit. Meusburger két könnyű meccs után van, ahol semmilyen megerőltetést nem kellett tennie, a Lucic elleni mérkőzésen is az ellenfél verte meg magát a rengeteg égbe kicsapott labdával, pontatlan játékkal. A hirtelen szintemelést szerintem nem tudja majd kezelni Meusburger, akinek rendre nehézséget okoz a magasan kvalifikált ellenfél játékának "megértése". Tavaly Wimbledonban két 6:1 -es szettel oktatta Raddy a sógor asszonyt, most ha nem is ilyen könnyed diadalt, de hazai környezetben is sima brakelt szettek utáni lengyel továbbjutást várok. Meusburger hat szerzett játéka - ha egyáltalán eléri - már dicséretes teljesítmény lenne, de kemény pályán ennél többet semmiképpen sem várok tőle.
6:4,6:1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése