2014. április 9., szerda

Agnieszka RADWANSKA - Francesca SCHIAVONE
(WTA Katowice)   Április 10.   12:00

tipp: Radwanska 2-0 -ra nyer
odds: 1,35
office: bet-at-home

Mindig nagy dolog, ha hazájában léphet pályára egy egész évben világot látó, utazó teniszező. Radwanska ezen a héten közvetlen szülővárosa mellett Katowicében próbál örömet szerezni a sajátjainak.

Óriási motiváció a hazai pálya


Agnieszka Radwanska Krakkóban született, s most a pár kilométerre nyugatra eső Katowicében óriási ováció közepette szerepel. Ennek az elvárásnak mindenképpen szeretne megfelelni Agnieszka, ennek megfelelően kezdte a keddi napon a várható menetelését. A feltörekvő cseh Pliskovának esélyt sem adott, pedig láthatóan nem adott ki mindent magából, a hazai pálya a közönség elég erőt adott ahhoz, hogy egy erősen közepes teljesítménnyel is könnyed 6:3,6:2 -vel masírozzon tovább.

Könnyű, megtévesztő első körös továbbjutás 


A következő ellenfél a Roland Garros bajnok, a fedett körülményektől egyenesen irtózó Francesca Schiavone lesz. Az olasz bajnoknő az új évtizedben alig tette tiszteletét teremben, nem véletlen pörgetős, salakon megálló játékának, egy kezes fonákjának nem kedvez a rendkívül gyors borítás. 2011 -től 3/9 -es mutatóval rendelkezik. Mindezek ellenére sikerült egy tükörsima mérkőzésen továbbjutnia az első körből, ahol Dushevina "nyitott ajtókkal" várta, rendkívül pontatlan játékkal rukkolt elő az orosz, szervái cserben hagyták, rendre gyenge második szervákat kellett adnia, s azokat még Schiavone is képes volt megtámadni.

Nem számíthat segítségre 


Óriási minőségbeli különbséget jelent a Radwanska elleni találkozó. Dushevina tálcán hozta a segítséget, ilyesfajta támogatásokra a világranglista harmadik helyezettjétől nem várhat a talján.

4-4 -es, mégis félrebillenő mérleg 


Eddigi közös történetük 2006 -tól íródik. A zöldfülű, pályája első szakaszát élő Raddyt az első négy találkozásuk alkalmából rendre elkapta Franceska, ám amint "beérett" a lengyel megfordult a tendencia. 2011 -től a következő négy fellépésüket egyaránt két-két sima, breakelt szettekben hozta Radwanska, még salakon is.

Elvárás a könnyed győzelem 


A mai napon a hazai pálya, a szülőföld rendkívül nagy motivációt jelent Radwanska számára. Koncentrált játék mellett, egy meccsel a kezében, bejátszva magát, az ezen a borításon jóval statikusabbnak látszó Schiavone ellen nem csak a győzelem, de az újabb könnyed két szettes továbbjutás az elvárás. Schiavone a héten kapott egy ajándékot Dushevinától, Radwanska részéről most kaphat jókora egy fejbe kólintást.
6:4,6:3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése