2014. április 4., péntek

Blaz ROLA - Dudi SELA
(Davis Cup Slovenia - Israel, Portoroz)   Április 4.   13:30

tipp: Rola
odds: 1,40
office: betway

Ez a hét a Davis Cup jegyében zajlik a férfi teniszt illetően. A héten a nemzeti válogatottak a hétvégére való felkészüléssel foglalták el magukat, ám vannak olyan párosítások ahol már alapvetően a borítás megválasztása után eltolódtak az erőviszonyok.

Remek döntést hoztak a hazai szervezők 


Ilyen a Szlovénia - Izrael ütközet is. Az egyes világcsoportban zajló ütközeten a szlovénok rutinos és ésszerű döntést hoztak. Ugyan a portugálok ellen februárban még teremben, kemény felületen mérkőztek, az időjárás most már lehetővég teszi, hogy az áprilisi játéknapot a játékosaik számára inkább kedvező, jobban illő vörös salakra vigyék. A kontraszt így még nagyobb, hiszen az izraeli teniszt képviselő eddig sem a szemcsésen mutatott fantasztikus teljesítményükről híresültek el. Az első számú zászlóvivő Dudi Sela és Weintraub is rendre gyors, kemény borításon érték el eredményeiket, míg salakon jobbára a szenvedés jutott számukra.

Jó forma, motiváltság


Februárban még nem kapott szerepet Rola, ám amint salakra terelődött a "szó", nem volt kérdés ki lesz az egyik singli meccsen szereplő szlovén. Rola tavaly sorra játszotta ITF illetve Challenger torna döntőkön. Idén megnyerte a guangzhoui kemény pályás versenyt (többek között az izraeli csapattag Weintraubot vervén), két hete pedig salakon a panamai CH versenyen került fináléba. A forma tehát adott, alkalmazkodott a salakos játékához Rola és motiváltan várhatja a hazai portorozi fellépését.

Irtózik a szemcséstől 


Dudi Sela számára rémhírrel ért fel mikor megtudta, hogy a szlovénekkel salakos körülmények mellett kel megvívniuk a világcsoportos meccsüket. Nincs mese ez nem Dudi világa. Tavalyi s mindösszesen egy alkalommal, Hollandiában merészkedett szemcsésre, de ott is kedvetlen játék és az ellenfél gyengébb játéka mellett is képes volt két szettben vereséget szenvedni. "012 -ben 2/5 -ös, 2011 -ben is egy pályára lépést, vereséget produkált. Jelentős salakos tapasztalattal rendelkező riválissal szemben esélytelen, súlytalan, játéka főbb elemeit, erősségeit ezen a borításon nem tudja kamatoztatni. Persze teljesen más lenne a helyzet, ha füvön ütköznének a felek ...

Elvárható a hazai siker 


A szlovénok remekül választottak meg a borítást valamint saját szereplőiket. Hazai környezetben, szemcsés borításon kötelező a győzelem, mindehhez a várományos sikerhez az első napon Rola is hozzáteheti a magáét.
6:3,6:4,6:4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése