2014. április 19., szombat

  Marc LOPEZ - Jose CHECA-CALVO
(ATP Barcelona QF)   Április 20.   10:00tipp: Marc Lopez
odds: 1,44
office: bet365

A  hétvégén két helyszínen már selejteznek is. A barcelonai időjárás kegyes volt a teniszezőkkel, Bukarestben csúszott az eső miatt a program. A vasárnapi napon Ibériában, így minden a tervek szerint haladhat, s igyekszik majd Nadal egyik kedvenc páros partnere is kedvére tenni a közönségnek.

Szülőföldjén örömmel teniszezik


Marc Lopezt az utóbbi években az egyik legjobb páros teniszezőként ismerhettük meg, aki legtöbbször Granollers oldalán, de Nadal vagy a másik páros specialista Marrero oldalán is villogtatta tudását, ami két éve például egy világbajnoki trófeában is kicsúcsosodott már. 2010 óta letette a lantot, mármint ami az egyes játékot illeti, s csupán szülővárosában Barcelonában indul, indult el versenyen illetve pár csapatot kisegítve Bundesliga meccsekre ruccant át. Újra itt a kedvenc helyszín, szülőföldjén mindig nagy kedvel fog ütőt, ez az a torna ahol szeretné megörvendeztetni önmagát s a családját pár remek teljesítménnyel.

Rendre nagyot dobbant 


Marc Lopez a páros teniszben lát perspektívát, abban tud nagy sikereket elérni, hosszú távon, nyomva az egyes versenyeket nem érne el sikereket, ám tenisz tudását nem lehet megkérdőjelezni, egy-egy meccs erejéig egyesben is csillogtatja kétkezes fonákját, színes, változatos teniszét.
2011 -ben Rosolt is verte, s csupán Nieminen állította meg három szettben. Tavaly felküzdötte magát a selejtezőből Haider-Maurert és Stephane Robert két-két szettben elintézvén, utóbbinak mindössze egyetlen game megszerzését engedélyezte! A főtáblán Robredo ellen is csent egy szettet, ami önmagában is mutatja, milyen kvalitással rendelkezik a kis spanyol. A szombati játéknapon a német Gojowczyknak is levette a játékkedvét, olyannyira, hogy döntő szett 4:1 -nél feladta a germán a harcot.

ITF szintek fölött megáll a tudomány 


A folytatásban egy ITF szinteken mozgó honfitárs vár rá, Checa-Calvo személyében. Checa-Calvo sem fiatal teniszező, közeledik a 30. életévéhez. ITF szintekről tud felmutatni sikereket, torna döntőket, győzelmeket, de amint egy szinttel feljebb lép (challenger szint) - két szintről való fellépésről ne is beszéljünk (ATP verseny) - megáll a tudománya. 

Kitesz magáért és a családjáért 


Ez a torna a kedvence Marc Lopeznek, itt tud felszabadultan, újra a szeretteiért, szeretteinek teniszezni a szülővárosában. Mindez a korábbi években is megmutatkozott, különösebb rákészülés, egyes meccsek nélkül sikerült TOP100 -ba tartozó ellenfeleket legyőznie, a már említett, Rosol, Haider-Maurer, Robert, szettet nyernie Robredo és Nieminen ellen. Az idei lökést adó győzelmét is megszerezte a két hete még Tsongát verő Gojowczyk ellen, vasárnap egy viszonylag átlagos honfitárs ellen sem hozhat "szégyent", rutin feladatként is emlegethetjük a Checa-Calvo feladvány a részéről. 
7:5,6:2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése