2014. április 18., péntek

Karolina PLISKOVA - Cagla BUYUKAKCAY
(WTA Kuala Lumpur)   Április 18.   14:00

tipp: Pliskova 2-0 -ra nyer
odds: 1,50
office: paddypower

A mai napon már a négy közé jutásért küzdenek a hölgyek Malajzia fővárosában. A záró találkozót az előkelőbb helyen rangsorolt Pliskova testvér vívja, akinek egyértelmű célja, hogy folytassa könnyed menetelését.

A térségben jól megy  a csehnek

A FED Cup jegyében telik a hétvége, így nem meglepő, hogy Kuala Lumpurban sem jött össze valami vaskos mezőny. A szervezők örülhetnek, hogy egyáltalán Cibulkovára számíthattak, mint első kiemelt, az ő nevével ellehet adni a tornát, utána azonban nagy űr következik. Karolina Pliskova 75. világranglistás helyezésével 3. kiemeltként eddig meggyőzően hasított keresztül a szembeérkezőkön. 
A cseh ikertinik rendkívül jó felépítéssel, ebből adódóan remek adogatásokkal rendelkeznek a női mezőnyben, átlagon felüliekkel. Az eredményesség tekintetében eddig egyértelműen Karolina az, aki előrébb jár. Erejét idén is megmutatta, amikor a szintén a térségben zajló thaiföldi Pattaya WTA Openen sikerült finálét játszania, többek között Cirsteát és Goergest is elbúcsúztatván. Dél-Kelet Ázsia eddig jó ómen tehát a cseh lánynak, s úgy néz ki a jó fromája is adott, kellő önbizalmat gyüjtött a sikeres folytatásra. Most itt a lehetőség, hogy egy jóval soványabb mezőnyben újra nagy sikert érhessen el.

 Agresszív játék mellé tiszta fej szükségelteik

A következő ellenfél az egyre fejlődő török teniszből érkező Buyukakcay lesz. Buyukakcayt a februári budapesti FED Cup rendezvényen is "megcsodálhattuk", ahol győzelmekkel segítette csapatát. A török leányzó rendkívül agresszív, akaratos teniszt produkál, ám e mellé sokszor hiányzik a tiszta fej. Érdekesség, hogy idé  a domináns oldalát leginkább terembeli keretek között tudja érvényesíteni, Angliában két ITF torna döntőbe sikerült beverekedni magát az edgbastoni rendezvényt meg is nyerte.
Az első két körben nem kellett sokat izzadni a párás maláji esték során. Date Krumm feladta ellene az első szettben, míg a hibákat halomra gyártó szlovén Majeric ellen egy közepes játékkal is 6:4,6:4 -el került tovább.

A Pliskova-család egyik kedvence

Igazán nagy nyomás semelyik játékoson nem volt eddig. A nagyobb gyakorlata a WTA magasabb dimenzióiban egyértelműen a cseh félnek van, akinek ráadásul szép emlékei vannak a törökkel való találkozásokról. Pliskova 2-0 -ra vezet, év elején a dohai tornán könnyed 6:3,6:3 -asi sikert aratott. A "gyengébbik" Pliskova is elkapta Buyukakcayt két szettben a márciusi prestoni fináléban, de hát bátran kijelenthetjük a Pliskova famíliának fekszik a török játékstílusa.

Az irányítás megragadása a fő feladat 

Pliskova játéka ezen a héten magától értetődően siklik, nem erőlködik, irányítani tudja a mérkőzéseit. Buyukakcay nem tudott kellően belelendülni, hiszen nem helyezték nyomás alá, pedig neki nagy szüksége lenne rá, rendre akkor teljesít jól, ha előtte megszorongatják. Nálam egyértelmű Pliskova sikere, aki eddig is szettveszteség nélkül haladt, úgy vélem most sem lesz gondja, hiszen, ha kezébe tudja venni az irányítást, mint például a dohai meccsükön, akkor nem lesz ellenszere a töröknek, hiszen a védekező stílussal egyszerűen megvan lőve, ilyenkor úgymond nem tud "B" verzióval előrukkolni. Pliskovának megvan a receptje már csak érvényesíteni kell, ez nálam két szettes továbblépést vizionál.
6:4,6:4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése