2014. április 2., szerda

Konstantin KRAVCHUK - David GUEZ
(ATP Challenger Saint Brieuc)   Április 2.   19:30

tipp: Guez
odds: 1,50
office: bwin

Saint Brieucban szokásosan jól szerepelnek a házigazdák versenyzői, joggal várják, hogy idén is össze jön minimum egy döntős pozíció. Többek között ezért is hajt a rutinos, tavaly negyeddöntőig jutó Guez.

Kedvez a borítás a franciának

 

Az első fordulós találkozó jó bemelegítésül szolgált. Az átlagosnál kissé lassabb, puhább borítás is kedvez Guez számára, hiszen bátran mondjuk ki nem a leggyorsabb játékos, ám a felületnek köszönhetően több labdát betud cserkészni, s megjátszani, így számára tökéletesen megfelelnek a jelenlegi kondíciók. Mektic ellen különösebb probléma nélkül, végig uralva a mecset, a pálya egészét bejátszva, fokozatosan kedvetlenítette el horvát ellenfelét Mekticet. Ez a játszós, nagy ütésekre és a pálya teljes bejátszására támaszkodó játék nyerőnek bizonyulhat a folytatásra is.

Játéka fő elemeit nem tudja kibontakoztatni 


Kísértetiesen hasonló a helyzet a tavalyi tornához, ugyanis éppen egy éve itt találkozott soron következő ellenfelével. Az orosz Kravchuk teremben érzi legjobban otthon magát, ám az idei előmenetele nem sikerült a legjobban, nagy visszaesést tapasztalhattunk nála. Próbál nagy adogatóként dominálni, de idén várakozáson alul teljesített, ennek fő oka, hogy szerva játékával nem tudja kellően támogatni saját játékát. Az első körben a svájci Marti ellen is megszenvedett, labilis mentális állapotát igazolta, hogy a meccsért való adogató gamejét sem tudta megcsinálni, s végül az ellenfél szintén gyenge adogatójátékának elvételével tudta továbbjuttatnia magát.

 

Gyors, de mégis lassabb


A pályaborítás nem kedvez az orosz teniszének, aki szeret gyorsítani, minél rövidebben befejezni a labdameneteket, ám a lassabb felület mindezt megakadályozza. Érdekes a borítás, mert, ha valaki nagyon beleáll az ütésbe, akkor képes nyerőket ütni, de sorozatosan ilyen felszínen nem lehet a folytonos agresszív játékkal eredményre jutni. Ide színes játék és mentális frissesség is elkél, ha valaki sikerrel akar járni. 

Az előjelek 2013 megismétlését ígérik 


A tavalyi találkozásukat volt alkalmam megtekinteni, amely hűen tükrözi a körülményeket. Kravchuk képtelen volt megfogni a kitartóan ütő hazai ellenfelét, s mivel a pálya nem tette lehetővé saját stílusának kibontakoztatását, így fokozatosan sikerült Gueznek felőrölnie riválisát. Most is hasonló forgatókönyvet várok, mindezt a 2013 -as találkozójukra, s az első fordulóban mutatott teljesítményre valamint a pálya borításra alapozom.
3:6,0:6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése