2014. április 15., kedd

Grigor DIMITROV - Marcel GRANOLLERS
(ATP Monte Carlo)   Április 15.   12:00



tipp: Dimitrov
odds: 1,37
office: pinnacle sport

Az év első jelentős salakos tornája a monte carloi. A legjobbak közül többen is Monacóban lépnek első ízzel pályára az idényben. Van akinél idény eleji forma tapasztalható, de vannak akik egyből áthidalják az akklimatizálódás problémáit, ilyen a bolgár Dimitrov is.

Sikerült feltöltődni 


Sokak új nagy kedvence a rendkívül tehetséges bolgár Dimitrov az észak-amerikai turnék után feltöltődéssel, pihenéssel töltötte az elmúlt heteket. Amellett, hogy Sharapovával is több időt tölthetett a Davis Cup keretein belül ellátogatott Athénba is, ahol magába szívhatta az ókori Olimpia energiáit, legalábbis Grigor erről az érzésről számolt be. A görögök elleni kiruccanás során sikerült egy nagyon könnyed 6:3,6:3,6:0 -ás sikerrel tovább segítenie hazáját a Kalovelonis elleni sikerrel, ráadásul mindezt salakon tette meg, ami hozzásegíthette a salakos ráhangolódáshoz is a bolgárt.

Monacóban tavaly is jól ment 


A tavalyi évben is jelentős salakos felhozatal nélkül sikerült robbantani a Monacóban. Sorozatban verte a Malisse, Tipsarevic, Mayer hármast és egy emlékezetes mérkőzésen sikerült szettet szereznie valamint alaposan megizzasztania Rafael Nadalt is. Dimitrov számára a kiemelt kategóriájú tornák jelentik az extra motivációt, ekkor képes kihozni magából a maximumot, mindezt több alkalommal tapasztalhattuk, ennek eredménye is a Djokovic, Murray szerű skalpok beszerzése is.

Csalódott ellenfél 


Az ellenfél a múlt hetet Casablancában végig nyomó, finalista Granollers lesz. Granollers minden évben összehoz egy-két sikeres tornát, ám megfigyelhető, hogy hosszabb időszakra nem tudja jó formáját kitolni, s egy nagyobb siker után képes teljesen leereszteni. A múlt heti menetelés ki is vehetett belőle, ráadásul a döntőbeli, Garcia-Lopez elleni döntő szettes veresége is alaposan letörhette Marcelt. Granollers az igazán nagy meneteléseit rendre ATP alsóbb rangú illetve Challenger tornákon tette meg, a Masters turnékon rendre alul teljesít. 

Visszavágásra készen 


Az egymás elleni mérleg, 2-0 -ás ibériai fölényt mutat. A két ütközetük kemény pályán esett meg. Itt a ragyogó alkalom, hogy egy kellően kipihent, friss Dimitrov revánsot vegyen a korábbi "sérelmekért" a kissé elcsigázott és csalódott spanyollal szemben. Dimitrov extrán motivált, várhatóan megint a csúszós-mászós, csoda labdameneteket a zsebéből előhúzó zseniális teniszt láthatjuk, amire a múlt hetet megnyomó Granollersnek nem lesz válasza. Az átlagosnál fáradtabb ellen mindenképpen Grigor továbblépését várom.
6:2,4:6,6:2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése