2014. április 24., csütörtök

Thiemo DE BAKKER - Louk SORENSEN
(ATP Challenger Santos)   Április 24.   18:30


tipp: De Bakker
odds: 1,30
office: fortunawin

A számos múlt héten esedékes dél-amerikai helyszín után ezen a héten Santosban összpontosul a salakos tenisz "ereje a kontinensen. Találhatunk a mezőnyben nagy újra próbázókat és sikerélményből érkezőket is. Most két Santiagóból továbbutazó találkozóját állítottam középpontba.

A korábbi ifjúsági csoda bajnok holland Thiemo De Bakker a múlt héten a chilei főváros Santiago melletti Cachantúnból tornagyőzelemmel a zsebében érkezett Santosban. Thiemo korábban szinte mindent megnyert ifjúsági szinten, többek között ifjúsági wimbledoni bajnok is, de, ha egy borítást kell megnevezni, akkor egyértelműen a salakot jelölné meg kedvencnek. Mindez a múlt heti játéka is igazolta, ahol a selejtezőből kezdve a küzdelmeket, hét nagyon nehéz szoros összecsapást megnyerve ért csúcsra. Salakon is rendkívül jól szervál magasságából adódóan, ha bajban volt rendre az adogatásai húzták ki a csávából. A Duckworth elleni döntőben meccslabdát hárítva fordított, s láthatóan óriási lendületre lelt ezzel a tettel, amely Santosban is sokáig repítheti.

Az első fordulóban a pár évvel ezelőtt "bejáratottabb" hazai Sarettát (csúcs korszakában 44. is volt a ranglistákon) verte könnyed két szettben. Fizikálisan sem látszódott a múlt heti nagy menetelése, sőt ez az egy könnyed meccs kellően szolgálta az akklimatizálódását is. Úgy nyerte a holland a mérkőzését, hogy most a nagy adogatásait sem kellett előhúznia cilinderből, mindössze 3 ászt "terített", de így is laza 1 óra alatt iktatta ki a versenyből ellenfelét.

A második körben egy "jó ismerős" következik. Az ír Louk Sorensen volt ugyanis a santiagói verseny elődöntőjében a legyőzött ellenfél. Akkor nem tudott mit kezdeni a mélynövésű ír, a nagy adogatásokkal az átlagnál gyorsabb labdamenetekkel. Sorensen is akkor tudja eredményes oldalát megmutatni, ha hagyják játszani, ez nem sikerült a De Bakker elleni múlt heti mérkőzésen, a holland játéka ugyanis lehetetlenné tette az irányítás megragadását számára.

Ma is a holland dominanciáját várom. A fizikális tényezőkre sem apellálhat majd az ír, ugyanis ő is szinte végig nyomta a múlt hetet. De Bakker szokásos nagy adogatásaival uralhatja majd a találkozót,a kérdés csak az, hogy fogadóként mennyire képes éles maradni, ha igen, akkor csak idő kérdése, hogy mikor szerzi meg a szettet érő breakeket. Sorensen salakos alapjátéka jóval lassabb De Bakkerénál normál esetben, ezért a két szettes győzelem is jó tipp, de ma inkább a biztosabb, szimpla mélyföldi sikert irányzom elő a tipp megadásánál.
7:6,4:6,6:1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése