2014. április 26., szombat

Nick KYRGIOS - Facundo BAGNIS
(ATP Challenger Savannah)   Április 26.   21:00


tipp: Kyrgios
odds: 1,67
office: paddypower

Az ausztrál expressz továbbsiklik! A hajnali órákban is "zónázva" teljesítette a távot, ahogyan eddigi ellenfeleinek, úgy a hazai színeket képviselő Alex Kuznetsovon sem kegyelmezett.

Az ausztrál tehetség szárnyra kapott, sőt még egy szinttel feljebb lépett a sarasotai tornagyőzelem után még egy lapáttal rápakolt. A Kokkinakis, Nishioka fiatal kettős után a jóval nagyobb tapasztalattal bíró Kuznetsovot is földbe döngölte. Elképesztő energiával püföli a labdákat és továbbra is képes sikeresen megjátszani az abnormálisnak látszó szögeket, erre a szintre csak az képes aki szárnyal a magabiztosságtól, márpedig Kyrgios önfeledten repked áprilisban.  Mindezt a Kuznetsov elleni mérkőzésen látottak is alátámasztották, de a statisztika sem hazudik, adogatásai mellett még egy árva break labda lehetőségre sem volt jó amerikai ellenfele, a saját lehetőségeivel pedig jól sáfárkodott 3 -ból mindegyik szettben egyet-egyet kihasználva döntötte el az ütközetet.

A mai ellenfél a salakos "kultúrából" érkező argentin Facundo Bagnis lesz, akinek a kedvence a vörös salak, de most a kissé gyorsabbnak tetsző zöld változatán is sikeresen jutott elődöntőig Savannahban. Bagnisnak jóval nehezebb dolga volt idáig, két keményre szakosodott amerikai riválisát két-két szorosabb szettben ugyan elintézte, de a kanadai Dancevicet alaposan meg kellett puhítania, hogy megadja magát! A mérkőzés egésze során Dancevicnek 16 break lehetősége volt, az eredménytelen kihasználása, mindösszesen 1 break labda beváltása (!) végül elkedvetlenítette Dancevicet, mindez eredményezte is az automatikus kipukkadását a kanadainak.

Kyrgios jelenlegi formájában, látva a mutatott játékát, ennyi tálcán kínált lehetőséget nem fog kihasználatlanul hagyni. Rendkívül agresszív stílusa nem fog ízleni Bagnisnak is, aki a játékosabb salakos teniszével képtelen lesz felvenni a versenyt a fiatal ausztrállal. Az ausszinak sokkal egyértelműbb, sallang mentesebb a játéka, míg Bagnis játékában rendre ott volt a hiba, csak az eddigi ellenfelek nem tudtak élni a lehetőségekkel. Nick Kyrgios élete formájában van, vasárnap, április 27 -én ünnepli 19. születésnapját, mindezt szeretné újabb tornagyőzelemmel ünnepelni ...
6:3,6:4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése