2014. április 23., szerda

Marco CECCHINATO - Kritijan MESAROS
(ATP Challenger Vercelli)    Április 23.   10:30tipp: Cecchinato 2-0 -ra nyer
odds: 1,61
office: bet365


A Torino-Milano-Genoa gazdasági háromszög szélén elhelyezkedő kis városkában, Vercelliben kezdték meg a hagyományos olasz Challenger állomások sorozatát. Ahogyan korábban most is joggal várhatjuk azt, hogy legalább egy hazai versenyző szárnyra kap és fináléig menetel.
Ilyen a taljánok magasra nőtt teniszezője Cecchinato is, aki az utóbbi években több nagy menetelést is produkált a Challenger Tour sorozatban. Idén ITF sikerekkel melegített Szardínián a tavaszi salakos "előszezonban", többek között a Casablancában nagy menetelését mutató Carballes Baenát is kétszer győzte le könnyed szettekben. Játéka magától értetődő, szó szerint lemossa az ellenfeleit, ha sül a keze. A salakon is nagyot érő adogatása mellett, mind alapvonalról kitartóan üt, s a hálóhoz való előremeneteltől sem fél, bátran vállalja be és rendre jól jár. Idei 12/1 -es mérlege rendkívül imponáló, az igazán átütőerejű siker várat magára, míg ITF és CH szinteken megtett "hasításai" természetesek, az ATP magasabb rendezvényein még nem tudott nagyot dobbantani, Casablancán is egy Goffin verésbe futott bele. Igen ám, de most megint hazai rendezésű Challenger tornáról beszélünk, ahol minden adott a jó szerepléshez.
Az ellenfél is adott hozzá. A horvátok rendre középpontba helyezték, igazi tehetségként tüntették fel versenyzőjüket, Kritijan Mesarost. Volt, hogy vele reklámozták a zágrábi fedett pályás versenysorozatot. Kétségtelen a tehetsége megvan a játékhoz, ami tavaly is több ITF torna győzelemhez segítette, ám huzamosan nem tudja kitartani a jó formáját, s ami nagyobb baj, mentális tekintetben sem tartozik a legjobbak közé. Korábban is követtem a produkcióit, legutóbb a mersini Challenger tornán is láthattam. Sokszor indokolatlanul szenved gyengébb képességű ellenfelekkel szemben, ha pedig egy az átlagosnál erősebb, kvalifikáltabb és fejben "tisztább" rivális érkezik akkor nagyon sok alkalommal sima két szettben hajtott fejet a horvát. Az utóbbi hetekben sem volt meggyőző. A sérülésből érkező, gyenge formával rendelkező Josko Topic is verte egy ITF tornán, Claudio Fortuna ellen hihetetlen, cifra káromkodások  mellett nyerte valahogyan három szettben a meccsét, ám az olasz Fabbiano 6:3,6:1 -el elmosta a törökországi reményeit.
Fabbianó elleni meccshez hasonló eredményt várhatunk. Checchinato  fix, bejáratott, erőteljes tenisszel rendelkezik. Ehhez járul még a hazai pálya, dél-olaszként pedig óriási akaratra is számíthatunk Marcótól. Úgy vélem ez megint nem az a szint melyet képes lenne átugrani a horvát, nincs meg az a saját játéka amivel kitudná billenteni a ritmusából az olaszt. Cecchinato rendkívül jó arányban tudja adogatásait hozni, s ha megint az agresszív énje legmagasabb fokozatait prezentálja akkor az sem lehet kérdés, hogy két breakelt szettben fog dönteni a továbbjutás kérdéséről.
6:3,6:2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése