2014. április 13., vasárnap

Roberto BAUTISTA-AGUT - Vasek POSPISIL
(ATP Monte Carlo)    Április 14.   15:00



tipp: Bautista-Agut 2-0 -ra nyer
odds: 1,50
office: interwetten

A hétfői napon ténylegesen beindul a monte carloi nagyüzem, kizárólag főtáblás meccsekre kerül sor. Itt már nincs javítási lehetőség, Lucky Loser szerep, aki nyer tovább kerül, aki kikap búcsúzhat a csillogó miniállam városától.

Mentális előrelépés tapasztalható 


A spanyol Bautista-Agut a tavalyi évhez képest is nagyot lépett előre. Korábban fixen hozta a papírforma által is hozható mérkőzéseket, rendkívül jó arányban, idén viszont már nagy skalpok begyűjtése is sikerült, ami mutatja mentálisan is képes volt előrébb lépni. Ezt jelzi a az Australian Openes öt szettben való Del Potro elleni heroikus győzelme és az Indian Wellsben megesett Berdych verése. Ezen két győzelem is rangos turnén történt, az Ibériait épphogy feldobja a tét, a lehetőség, ilyenkor még jobb teljesítményre képes, ezt várhatjuk tőle Monacóban is.

Fogadóként is agresszív 


Az ibériai fiú rendkívül labdabiztos játékosként ismertünk meg, aki bírja a hosszú labdamenetes gyűrődéseket, alapvonalon kiemelkedő teljesítményre képes, másik pozitívuma játékának, hogy fogadóként is kellően agresszívan lép fel, s próbálja az ellenfél első szerváját is letámadni, ha megteheti.


Kérdéses fizikai állapot 


Raonic mellett a kanadaiak másik nagy tehetsége Vasek Pospisil, akit az év eleji chennai remek rajt után hát és kisebb sérülések hátráltatták, nem véletlen, hogy az Australian Open utáni négy próbálkozása egyaránt kudarcba, első körös búcsúba fulladt. Remek adogatójátékkal rendelkezik a juharleveles, ám ehhez elengedhetetlen a 100% -os fitt állapot, ami még most is kérdéses az esetében. Mellé vehetjük a meccshiányt, ami szintén fontos tényező, főleg egy nagy tornán, ahol nincs idő bemelegedni, itt csak erős ellenfél érkezhet a főtáblán. A borítás sem segíti a játékba lendülését Vaseknek, hiszen salakon jóval kevesebb gyakorlattal rendelkezik, ráadásul játékát, a gyorsításokat sem tudja olyan hatékonyan alkalmazni.

A borítás is segiti Bautistát


Egy minden borításon alkalmazkodni képes, agresszív tenisszel rendelkező, játékban lévő Bautista Agut pályára lépését várhatjuk a hétfői napon, Pospisilnek igen nehéz dolga lesz, főleg az elmúlt hónapok fényében amikor a sérülések leküzdésével, a játékba lendüléssel bajlódott. Ez óriási hátrány, ha két TOP50 -es játékos találkozik, ráadásul a felület is egyértelműen Bautista kibontakozását segíti. Úgy vélem a spanyol érvényre juttatja akaratát, s egy-egy breakeléssel el is dönti a bemutatkozó mérkőzését. Két szettes hispán továbblépést várok.
6:2,6:2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése