2014. április 19., szombat

Arantxa RUS - Kurumi NARA

Kiki BERTENS - Misaki DOI
(FED Cup Netherlands - Japan)   Április 19.   15:00


tipp: Nara és Bertens
odds: 1,44 és 1,30
office: william hill és pinnacle sport


A FED Kupa került a hétvége középpontjába a lányoknál. Februárban a hollandok még Budapesten harcoltak a feljutásért, ám most már egy szinttel feljebb - a II. csoportban - látják vendégül a japánokat

Fű helyett a salak a menő Hertogenboschban 


Hertogenboschban fogadják a hollandok a japánokat, mely helyszín a füves borításáról az aktuális június elején esedékes tornájáról ismert. Most a szervezők egy salakos pályát fektettek le, bízva abban, hogy a japánoknak nem tetszik majd a szemcsés felület, hiszen a felkelő nap országát képviselők rendre a kemény pályás teniszben "leltek" otthonra.

Mentális megtorpanás


Arantxa Rus az ifjúsági mezőnyben, korábbi Roland Garrosokon is megmutatta, hogy igazán ért a salakos teniszhez, sikeri javát ezen a borításon érte el, ám ahogyan tavaly is, most is egy nagyon gyenge évkezdetet produkált, s ez mentális okokra vezethető vissza. A budapesti rendezvényen nem is számítottak rá, ám a salakszezon érkeztével egyből mozgósították, kérdés az önbizalomhiány mennyire ütközik majd ki a hétvégén. 

 

Élete formájában


Az apró ellenfele, Nara Kurumi ilyen gondokkal nem küszködik. Élete formájában van. Éppen a sikertelen argentinok elleni FED Cup meccsek után találta meg a fonalat, ami egy rioi WTA torna győzelmet jelentett számára salakon! Ez is mutatja a kis japán számára bármely felület "jövedelmező" lehet, futós, tempós játékára a legtöbben nem találják az ellenszert. Jelenlegi 43. világranglistás pozíciója a csúcs számára.

Ágyúzásra számíthatunk


A játéknap záró találkozóján a Budapesten sziporkázó Kiki Bertens csap össze Misaki Doi-jal szemben. A magyar fővárosban négyből négy meccset nyert, ha a hazáját képviseli akkor nagyon megy neki, többek között Vekicet, Wickmayert és Govortsovát is két szettben kapta el. Univerzális játékos, aki salakon is képes a rendkívül agresszív arcát előhúzni, irányító jellegű játéka megtalálása esetén az ellenfélnek nincs sok esélye.

 

Szörnyű passzban


Misaki Doi a honfitársához Narához képest, az ellenkező utat járta be. Eredményes két év után rendkívül gyenge teljesítményt nyújt az idén, mindössze egyszer érezhette meg a győzelem ízét nyolc kudarc mellett. A salakra váltás sem jön jókor, őt sokkal jobban megviseli a lassabb felülethez való alkalmazkodás.


Döntetlent ígér az első játéknap


Mindent összegezve a holland-japán párharc szombati napján, egy-egy sikert várok mindkét részről. Bár korábban éppen Rus verte Narat és Doi Bertenset, ettől függetlenül az aktuális formák egyértelműen az ellenkező előjelű sikereket ígérik. Rus mentálisan alaposan megrogyott, hiába salakos borításról beszélünk, Nara szárnyal megtalálta a játékát. Bertens pedig egy bombázóra hasonlít, a jelentősen visszaeső Doit is illene hazai környezetben két szettben lapátra tennie. Véleményem szerint szombaton semmi nem dől el, a döntés vasárnapra marad.

Arantxa RUS - Kurumi NARA   5:7,6:2,1:6

Kiki BERTENS - Misaki DOI   6:0,7:6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése