2014. április 6., vasárnap

Jerzy JANOWICZ - Marin CILIC
(Davis Cup Poland - Croatia)   Április 6.   12:00


tipp: Cilic
odds: 1,50
office: bet365

A Fyrstenberg/Matkowski kettős életben tartotta a lengyelek reményeit. A gyászos pénteki, dupla egyes vereség után, szépítettek a lengyelek, de most újra nagy teher hárul az egyest mérkőzésen szerepet kapókra.

Szörnyű hazai nyitány 


Rémálomba illően kezdődött a lengyelek számára a varsói szereplés. Azt még csak megemésztették valahogyan, hogy második számú játékosukat leütötte a pályáról Marin Cilic, ám a nagy kedvencük Jerzy Janowicz küszködését a pimaszul fiatal, tinédzser Coric ellen már nem  vette be a gyomruk. A horvát kisfiú szó szerint szórakozott a langaléta lengyellel, többször őrületbe kergette, látványos átemeléseivel (!) is, ami nagyon nagy szám egy 203 cm es ellenfél esetén.

Gödörben a lengyel óriás 


Jerzy Janowicz kisebb gödörbe került. A tavaly év végi láb operációja, átnyúlva az idei évre láthatóan megviselte, huzamosan nem tudta az a lendületes játékát produkálni amivel berobbant a köztudatba. A pénteki nap is jelezte nincsen 100% -os állapotban, sem mentálisan sem fizikálisan, normál esetben elképzelhetetlen lett volna, hogy vele lehessen macska-egér párharcot vívni. Egy fárasztó öt szettes ütközet után, az eltiltás miatti meghurcolásból, dacosan, bizonyítási vágytól égő Cilic ellen kérdés mennyire tudja majd odatenni magát Jerzy. Coric ellen is nehezen ment, ezek után a nagy adogató Cilic ellen "bőven" félthetik a sajátjai, de ki mást is állíthatna ki Cilic ellen a kapitány, ha nem a derék Jerzyt?

Motiváltság, remek forma a másik oldalon 


Marin Cilic könnyed, laza teljesítménnyel, egy tekintélyt parancsoló 6:1 -el tudatosította Przysieznyben, hogy nincsen sok keresni valója, majd újabb breakelt szettekben szerezte meg a nyitó meccset a horvátoknak. Cilic nagy formát futva érkezett vissza az elitbe. Zágrábban szettveszteség nélküli tornagyőzelem, Rotterdamban finálé, Delray Beachen újabb trófea gyűjtés. A nagyra nőtt Marin újra élvezi a teniszt, láthatóan szeretne bizonyítani mindenkinek, hogy a csúnya dopping sztori csak egy félrevezető rosszindulatú történet volt. 

A nap elején eldőlhetnek a fontos dolgok 


A nyitó napon látottak, s az alapvető forma különbségek, az egyik oldalon a felszabadult, pontos játék szembe állítva a "nyekergő", szenvedő tenisszel, mind azt ígérik a záró napon már az első számú játékosok ütközetén pontot tesznek a továbbjutó kiléte felől.
6:3,7:6,4:6,1:6,3:6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése