2014. február 27., csütörtök

    Dominika CIBULKOVA - Marina ERAKOVIC
      (WTA Acapulco) Február 27.   23:00


A szlovákok büszkesége, Dominika Cibulkova legjobb évkezdését produkálta, az Australian Openes fináléja után a minimális visszaesés várható volt, Acapulcoban úgy néz ki újra magas fordulatszámon pörög, ami ebben a mezőnyben könnyen tornagyőzelmet eredményezhet.

Újra csúcsformához közelít

Mindenkiben megmarad az év eleji csodálatos söprés Cibulkovától, az Australian Openes menetelése során magabiztos, meggyőző játékával sorra győzte le a TOP10 -es ellenfeleket, többek között Sharapovát és Radwanskát, akikkel szemben korábban rendre vereséget szenvedett. Mentálisan nagyot lépett előre, mutatja ezt a Radwanska elleni siker is, akitől egy éve még Sydneyben például kapott egy "ajándék biciklit" 0:6,0:6 formájában, most pedig ő oktatta a lengyelt 6:1,6:2 arányban egy Grand Slam torna elődöntőjében. A sikert meg is kell emészteni, így várható volt egy kis visszaesés, melyet a Fed Kupás fellépései során tapasztalhattunk is, Petkovic ellen egy megnyertnek tűnt meccset bukott el, Kerber ellen pedig a két viszonylag szoros szett ellenére nem volt esélye, egyszerűen fejben nem volt ott ezeken a fellépéseken. Dohában sérülésre hivatkozva lépett vissza Kleybanova ellen 5:5 -ös állásnál. Az acapulcói teljesítménye már közelít a "normális", megszokott Cibulkova produkciókhoz. Urszula Radwanska ellen egy könnyed két szettes bemelegítést tartott, ahol kényelmesen hozta mind a három kínálkozó break lehetőségét. Wickmayer személyében egy magát az utóbbi hetekben alaposan beütő ellenfélre talált, ami meglepő, hogy számtalan break által tarkított mérkőzésen, inkább a fogadó játékok sikeressége dominált, ebből pedig nem lehetett kérdés, hogy a pöttöm kis szlovák került ki győztesen. 

Feljövőben

A harmadik ellenfél az új-zélandi Erakovic lesz, aki próbálja erőből megoldani a feladatokat, s szerváiból igyekszik megoldani az adogatójátékait. Az év elején gyenge formája akadályozta az eredményességet, kissé hitehagyottá vált, a párizsi fellépésén pedig egy vírus is nehezítette a dolgát. Látványosan gyenge, szétesett teniszével a Hantuchova elleni fellépését nem is csoda, hogy feladta 3:6,0:3 -nál Hantuchova ellen. Számára a legjobbkor jöttek az Óceániai régiós Fed Cup találkozók, ahol sokadrangú pakisztáni, iráni, indiai és maláj riválisok ellen erősíthette megtépázott önbizalmát. Játéka feljövőben van, amit mutat az itteni Sanchez és Jovanovski elleni győzelme, ám messze van attól, hogy egy TOP10 közeli fixebben ütő játékos ellen is felvehesse a versenyt, pláne egy futógéppé is könnyedén átváltó Cibulkova ellen.

A borítás a szlovák kezét "fogja"

Mindeddig három alkalommal randevúztak. Kétszer a mostani borításon megesett találkozásukon egyaránt fölényes, kérdőjelek nélküli szlovák siker született, egyedül salakos RG meccsüket hozta nagy csatában Erakovic. Ezen a gyors, taraflex borításon a sokszínűbb Cibulkova tenisz érvényesülését várom, Erakovic fegyvertára sokkal szerényebb, Cibulkova labdamenetekben ma is könnyedén felőrölheti ajd kollégáját. Cibulkova lassan visszatalál az Australian Openen tanúsított tökéleteshez közeli teniszéhez, a mostani 80% -os szint is elegendő kell legyen a biztos továbblépéshez a "pomé -kat" sorra eleresztő szlováknak.
6:4,7:5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése