2023. június 11., vasárnap

 

Novak DJOKOVIC - Casper RUUD (ATP Roland Garros) »»» Június 11. 14:30

tipp: Djokovic -1,5 set
odds: 1,50
office: bet365
tét: 10*


Elérkeztünk az idei Roland Garros leginkább várt meccséhez a férfi fináléhoz. Rafael Nadal otthonának számító tornán érhet révbe a szerb Novak Djokovic, aki a francia fővárosban szerezheti meg 23. GS trófeáját, amivel egyértelmű csúcstartóvá lépne elő a férfi tenisz történelmében.

Nem úgy indult ez a salak szezon, ahogyan Djokovic szerette volna. Fájós kézzel ugrott neki a tavasznak, s végül tornagyőzelem nélkül érkezett Párizsba, ami nem volt túl jó előjel, ám az időzítés megint jól sikerült számára.

A torna folyamán Kovacevic, Fucsovics, Davidovich Fokina és Varillas ellen szettveszteség nélkül haladt, utána a negyeddöntőben bukott egy nyitó szettet Khachanovval szemben, de nem volt kérdés a sima fordítása az orosszal szemben sem.

Az elődöntőt tekintette mindenki előrehozott döntőnek, ahol a világelső Alcarazzal nézett farkasszemet Novak. A tapasztalat pedig kifizetődött és az égiek is segítettek Djokovicnak. A rendkívül idegesen játszó Alcaraznak két szettig bírta a teste az ütközetet, utána a feszültség okozta impulzusok az egész testére kiható görcsöt okoztak, és amely meccs addig éppen átfordulóban volt a spanyol felé hirtelen egyértelműsített szerb továbbjutást eredményezett.

A döntőben az a Ruud lesz az ellenfél aki szintén nem futott egy briliáns salakos előszezont, inkább küszködött, Rómában az elődöntőjével mutatta, hogy feljövőben van. Itt Párizsban kemény meccseken küzdötte el magát az utolsó lépcsőfokig, éppen az elődöntője volt a legkönnyebb, ahol Zverev nem bírta felvenni a versenyt az egyenletesen ütő és masszív norvéggal.

Mindketten megérdemelten vannak itt, ám amit Ruud megtud csinálni a mezőnnyel, azt Nadallal és Djokoviccal egy GS döntőben már nem biztosan. Teljesen más kell egy fináléba, tavaly Nadal egy 6:3,6:3,6:0 -val falta fel a kis norvégot, most Djokovic is megteheti mindezt a tapasztalata és rutinja okán. Ruud szépen menetelt, de Djokovic teljesen más szint egy Roland Garros döntőben, ami szerintem maximum egy szettet hozhat Ruudnak, de arra is egy 50% esélyt adok, így a 3-0 vagy 3-1 -es szerb sikert várom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése