2023. június 21., szerda

SHIMABUKURO - HIJIKATA (Tenisz, ATP CH Ilkley) »»» Június 21. 15:00

tipp: Hijikata
odds: 1,41
office: unibet
tét: 10*


A füves szezon második hetének közepén járunk, tehát a felvezető tornák totális közepénél. Ennyi idő bőven elég ahhoz, hogy kiderüljön ki milyen játékos a leggyorsabb borításon, illetve kinek hogyan sikerült az új idényre bekötnie a speciális gyepre szánt tenisz cipőket..

Két japán származású versenyző meccsét választottam, ahol Shimabukuro a felkelő nap országát, míg anyja révén Hijikata Ausztráliát képviseli.

Mindketten idén robbantak be igazán a tágabban vett teniszes köztudatba, főleg Hijikata, aki Kubler oldalán az Ausztrál Open páros versenyét is elhódította kisebb-nagyobb meglepetésre.

Hijikata Surbitonban negyeddöntőig jutott, a múlt héten pedig Hertogenboschban pedig egészen az elődöntőig, mindkétszer honfitársa a szintén remek füvesként elkönyvelt Thompson állította meg. A füves felület megadja a lehetőséget, hogy fizikailag annyira ne készítse ki az embert egy-egy torna menetelése, így ide Ilkleybe is frissen érkezett meg Rinky, aki ennek megfelelően két szettben viszonylag könnyedén kuglizta ki a szintén japán Watanukit.

Shimabukuro Nottinghamben negyeddöntőzött, ahol Broady és Kovacevic kipipálása szép tett volt, ám itt Ilkleyben már a kvaliban elvérzett, szerencsés vesztesként kapott új lehetőséget. Az első fordulót látványosan nyögvenyelősen, három szettben abszolválta a hazai 499. helyezettel szemben.

Bár mindketten életük legjobb világranglistás helyével érkeztek Ilkleybe (Shimabukuro 172., Hijikata 114.) látványosan jobb formának örvend az ausztrál, így nem várhatok a szerdai meccstől sem mást, mint Hijikata továbbjutását.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése