2023. július 7., péntek

ALEXANDROVA - GÁLFI, D

(Tenisz, WTA Wimbledon »»» Július 8. 12:00)

tipp: Alexandrova -1,5 set
odds: 1,61
office: bet365
tét: 10*

Újra magyar győzelmeknek örvendhettük Wimbledonban. Nem csupán Fucsovics Marci fejezte be sikerrel a csütörtökről áthozott meccsét Giron ellen, hanem Gálfi Dalma is borított egy hatalmasat a papírformán azzal, hogy a tavalyi negyeddöntős, német Niemeiert múlta felül, három szettben, már-már kilátástalan helyzetből, többszöri sérülés miatti ápolás közepette, de végül véghez vitte a nagy tettet.

Ez a sajnálatos sérülés azonban a holnapi folytatásra nézve kissé vészjóslóan hat, pláne úgy, hogy egy ténylegesen jó formában lévő orosz vetélytárs vár rá.

Ekaterina Alexandrova ugyanis a füves előszezontól kezdve jelenleg 10-1 -es győzelmi mutatóval bír a zöld gyepes borításon.

Eddig Emma Navarron két breakelt szettben lépett túl, a legutóbb viszont egy három" tie-breaket is hozó thrillerből került ki győztesen az amerikai Brenglel szemben.

Mondhatnánk akkor Dalma odapírit neki, igen ám, de ott van az a fránya ápolás, sérülés, ami miatt élőben, hirtelen Niemeier szorzóját 1,20 -ról 1,05 -re vitték le még a második szett végjátékában, onnan fordult nagyot a világ és van itt most Dalma a harmadik körben.

Ilyen menetelés alapból mentálisan és fizikálisan is kivesz a teniszezőkből, de ha van egyéb nyavalya is, akkor hatványozottan igaz ezen leírás.

Alexandrova nyugodtan játszhatja a lendületes játékát, igaz, hogy Dalma nagy ütései remek fegyverek, de megfelelő mozgás mellett hosszú távon nem sokat fognak érni, sajnálatos módon. Egy szorosabb és a végén megadóbb sima szettben várom az orosz fél továbbjutását, már ha végig megy egyáltalán a meccs ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése