2023. július 6., csütörtök

Marcos GIRON - FUCSOVICS Márton

(Tenisz, ATP Wimbledon »»» Július 6. 17:00)

tipp: Fucsovics
odds: 1,46
office: unibet
tét: 10*

Örvendhetünk annak, hogy Fucsovics Marci megoldotta az első körös feladatát, rátesz a lapáttal az a tény is, hogy mindezt szettveszteség nélkül, az időjárás által kettészakított meccsen tette meg, energia kímélve, magabiztos játékkal. Ennyit tesz, ha van motiváció és kedv, ellenben a tavalyi alapból lenyomott és kedvetlen rajthoz állással, a ranglista pontok osztása nélkül.

Ez a Griekspoor ellen siker pedig új löketet, plusz energiákat adhat Marcinak, a holland egy remek füves előszezonnal érkezett, ám a magyar fiú időzítése sokkal jobbnak bizonyult a Grand Slam tornára.

A következő rivális az amerikai Marcos Giron lesz, aki ugyan szintén megoldotta három szettben az első feladatát, ám a bolíviai Hugo Dellien ellen sokszor dadogott a játéka. A dél-amerikai riválisa amúgy is hullámvölgyben volt, még a kedvenc salakos meccsein is szenvedett, de a füvesen eddig sem volt sikerélménye, ennek ellenére többször is breakelte Giront Dellien.

Giron többször is lepett meg nagyobb neveket kisebb ATP tornákon, de igazi GS menetelése nem volt, valamint az említett első körös meccse is árulkodik azért a jelenlegi formájáról.

Nem elbízva magunkat, Fucsovics első körös mutatott játéka több, mint biztató, egy remek füves szezont produkáló ellenféllel szemben. Itt úgy érzem ma Marcinak csak a saját játékára kell koncentrálni, hozni a határozott játékát és akkor Giront is képes lesz egy-egy breakkel összenyomni.

Egyszer találkoztak, tavaly Miamiban az első körben két breakelt szettben győzött Fucsó, a nagyobb GS rutinnal bíró magyar fiú szerintem megoldja a második körös feladványt is!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése