2023. július 6., csütörtök

Andy MURRAY - Stefanos TSITSIPAS

(Tenisz, ATP Wimbledon »»» Július 6. 19:00)

tipp: Murray, A
odds: 1,70

office: unibet
tét: 10*

Alaposan szétszaggatta az időjárás, az eső a wimbledoni első hét programját. Vannak olyanok akik már a második körös meccsükön is túl vannak, lásd Djokovic és Sinner, míg olyan teniszezők is léteznek, akik az első körös meccsükbe még bele sem kezdtek, lásd aZverev - Brouwer párosítást. Ez akaratlanul is egyenlőtlenséget, unfair torna levezetést jósolnak, van akinek egybe érnek majd a meccsei, szusszanni sem lesz ideje, ez pedig megpecsételi a sorsát.

Ez a nehézség szerencsére nem érinti Sir Andy Murrayt, aki annyi, de annyi nehézségen küzdötte át magát az elmúlt években, elég csak a csípő műtéteit említeni, ahol bevállalta a 15% -os esélyt arra, hogy nem fog tudni normálisan lábra állni, de merészségét és a tenisz iránti szeretetét végül siker koronázta. A kétszeres Wimbledon bajnok pedig hihetetlen harcos, képes visszajönni a szakadék széléről, az év elejéről elég a Kokkinakis elleni meccsét megemlíteni, akkor van bajban, ha ilyen meccsekkel nyúzza magát, mert a következő körre aprítja rendesen ezzel az esély számait, saját esetében hatványozottan a fizikai állapotát nézve. Az első körben honfitársa Peniston ellen egy játszi könnyed első fordulón jutott túl, ezek után a center pályán garantált a telt ház pláne úgy, hogy Stefanos Tsitsipas az ellenfél.

Tsitsipasnak sosem a fű volt kedvence, kapott itt ki már Fabbianótól is pár éve, most meg a maga alatt lévő, csukló műtéte után küszködő Thiemet csak öt szettben sikerült 10 -es tie-break 10-8 -ra megoldania.

Látva a teljesítményeket és azt, hogy amióta Badosával együtt vannak, alig nyert meccset, mintha a fókusz nem lenne meg, az élesség hiányzik, egy ilyen meccs előtt egyértelműen Murray nálam az esélyes, aki látványosan fűre született.

Felteszem a kérdést, mi lenne meglepőbb és szomorúbb, ha Murray vagy Tsitsipas búcsúzna ideje korán Wimbledonban? Nekem egyértelmű a skót mai várható dominanciája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése