2023. július 12., szerda

ZIDANSEK - UDVARDY, P

(Tenisz, WTA Bastad »»» Július 12. 11:00)

tipp: Udvardy, P
odds: 2,28
office: unibet
tét: 10*  

 


Túl vagyunk az első körös bastadi meccseken, ahol több meccs is kissé nehézkesen alakult a favoritok számára. Ilyen volt Zidansek és Udvardy Panna meccse is, akik egymásnak feszülhetnek a második körben.

A szlovénok büszkesége ugyan megoldotta az Appleton elleni meccsét két szettben, de sikerült többször is breakeltetnie magát, egy salakon jóval hatékonytalanabb játékos ellen szenvedtette magát. Udvardy Panna pedig az első szett szoros elvesztése után a thaiföldi Plipuech ellen, aki ugyancsak rühelli a szemcsés felületeket, sikerült 6:0,6:1 -el brillírozva fordítania.

Zidansek 2021 -ben garros elődöntőig menetelt, ám azóta lejtmenetben vagy és látványosan visszaesett a teljesítménye. Ezzel szemben Panna épp ellenkezőleg egyre jobban fejlődik, és ha a fránya év eleji Mexikóban összeszedett boka sérülése nem lett volna, akkor még előrébb tartana. Szerencsére június elején sikerült az áttörés és újra torna döntőn szerepelt, a játéka is egyre jobban összeáll.

Kétszer meccseltek már a felek, 2017 -ben még 17 évesen Udvardy még kikapott 4:6,4:6 -ra Hódmezővásárhelyen, de tavaly füvön már a magyar lány győzedelmeskedett két szettben Wimbledon első körében.

Nem csak, hogy közel vannak most formában és teljesítményben a játékosok, de az én véleményem szerint Udvardy erőteljesebb, magabiztosabb és ami nagyon fontos önbizalommal telibb játékra képes. Ennek holnap is meg kell legyen a látszatja, amely visszaigazolás lehet abból a szempontból is, hogy Panna miért a TOP100 tagja jelenleg, míg a szlovén miért nem.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése